Italiaanse supermarktketen kiest voor Sormapeel

Sormapeel, de ultralichte verpakkingslijn voor groenten en fruit, betreedt de supermarkten van de Selex Groep. Zodra de testfase met succes is voltooid, zal de Sorma Group-oplossing worden toegepast voor alle netverpakkingen in de AGF-sector die gebruikt worden voor de merkproducten van de Selex-distributeur.


supermarkten die onder de Selex group vallen

 

Dit is een kleine, maar grote revolutie: de plastic component van de verpakking die door Selex wordt gekozen, zal gemiddeld 30% lager zijn dan die van traditionele verpakkingen en de papieren component zal 30% hoger zijn, wat de focus van de merken van de Selex Group op ecologische duurzaamheid onderstreept.

"Deze stap," aldus Luca Vaccaro van de Selex Group, "maakt deel uit van een veelomvattend project met betrekking tot de duurzaamheid van alle merkproducten van de retailer. Selex werkt als de op een na grootste groep in de moderne distributiesector al meer dan een jaar aan een proces dat vier pijlers omvat: het waarborgen van de arbeidsomstandigheden van onze leveranciers en de toeleveringsketen, de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen, voedingseducatie, en het verminderen van de milieu-impact van onze packs. Wat dat laatste betreft, werken we aan het verminderen van de hoeveelheid plastic die nodig is voor dezelfde prestatie, het vervangen van nieuwe grondstoffen door gerecyclede grondstoffen, het omzetten van niet-recyclebare verpakkingen in recyclebare verpakkingen en het elimineren van over-verpakken."

Er werd een testfase uitgevoerd om te bepalen of de Sormapeel-lijn voldeed aan een van de specifieke vereisten van de Groep: Selex streefde naar een oplossing die de laagste milieu-impact zou garanderen, niet alleen in termen van recycleerbaarheid, maar ook in termen van plasticreductie. Sormapeel voldoet volledig aan beide voorwaarden, aangezien het dankzij de papieren component recyclebaar en lichter is dan een monopolymeeroplossing.

Naast robuustheid, functionaliteit en lichtheid zijn de sterke punten van Sormapeel ook het gemak van recycling. Het recyclen van papier en plastic is gemakkelijk, snel en efficiënt: recyclers ontvangen verpakkingen in één polymeer, zonder inkt en lijm, wat de kwaliteit van het recyclaat in gevaar zou brengen. Het papier, dat de Aticelca A-certificering heeft gekregen, is volledig recyclebaar via de gebruikelijke productieprocessen, waardoor het mogelijk is om de cellulose in de strip te hergebruiken.

Bovendien betekent de integratie van papier, met FSC-certificering, dat de verpakking gemaakt is van 30% hernieuwbare grondstoffen en daarmee voldoet aan de doelstellingen van de Europese regelgeving (Richtlijn 904/2019).

Een ander groot voordeel van Sormapeel is ten slotte het bedrukbare oppervlak, dat ongeveer twee keer zo groot is als dat van normale verpakkingen. Nadat de papierlaag is verwijderd, heeft het binnenste gedeelte een tweede oppervlak beschikbaar voor communicatie: bijvoorbeeld voor merkverhalen, verzamelpunten, recepten of tekeningen om in te kleuren.

Voor meer informatie:
Somagroup
info@sormagroup.com
www.sormagroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven