Weber Verpackungen

"bloom guard is de ideale watervaste verpakking voor sla"

Weber Verpackungen is een Duitse producent van innovatieve verpakkingsoplossingen voor de AGF-sector. Vanuit de vestiging in Wickede, midden in Nordrhein-Westfalen, produceert Weber flexibele verpakkingen gemaakt van papier en composietmaterialen voor bloemen, planten, kruiden en groenten.

Met het product bloom guard biedt het bedrijf een natuurlijke verpakking voor sla aan. De zak wordt compleet uit gerecycled, FSC-gecertificeerd papier geproduceerd en is zelf ook 100% recyclebaar; daarmee is het een duurzaam alternatief voor de gebruikelijke plastic verpakkingen.

Watervaste verpakking
Bloom guard is optimaal geschikt voor het verpakken van sla, aangezien de verpakking watervast is en het papier geen vocht uit de sla onttrekt. Zo kan het papier ademen en de sla behoudt haar versheid. Tegelijkertijd komt de verpakking tegemoet aan de momenteel toenemende hygiƫnische eisen.

Net als alle Weber-producten wordt de bloom guard helemaal volgens individuele klantenwensen vervaardigd: of hij nou bedoeld is voor snijsla of sla met kluit, uit 100% papier of een transparante hybride-oplossing (papier met pergamijn of folie) gemaakt is, compleet gesloten of met bodemopening. Om sla optimaal te verkopen, is ook een individuele opdruk met tot wel tien kleuren mogelijk, vanzelfsprekend op waterbasis. De bloom guard is daarnaast tevens ook zonder opdruk verkrijgbaar.

Duurzaam verpakkingsalternatief
"Het verpakkingsthema trekt dwars door de internationale AGF-sector. Overal probeert men om zo mogelijk af te zien van het gebruik van plastic en een duurzame oplossing te vinden", zegt Thomas Leithe, verpakkingsdeskundige bij Weber. "Parallel hieraan is ook de hygiƫne en productveiligheid van grote betekenis."

De bloom guard is ook zeer geschikt voor machinale verwerking. Grote investeringen in nieuwe machines of verpakkingslijnen zijn daarbij niet vereist.

Voor meer informatie:
Olaf Amende (NL)
Weber Verpackungen GmbH&Co.KG
amende@weberverpackungen.de
www.bloomguard.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven