Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kenneth Meyer (Natural Tropic):

"Vroeg einde Spaans avocadoseizoen"

Tholen - Het Spaanse avocadoseizoen gaat de laatste fase in. "Daarmee komt het seizoen veel eerder ten einde dan andere jaren. Normaal gaan we wel door tot april of mei, maar nu gaan we hooguit nog tot het einde van de maand door", vertelt sales manager Kenneth Meyer van Natural Tropic uit Malaga.

"Vooraf werden in de oogstprognoses aangegeven dat deze iets lager zou uitvallen dan vorig jaar, maar de oogst is uiteindelijk een heel stuk lager uitgevallen", vertelt Kenneth. "De afzet van de avocado's is wel goed verlopen, al liep die wat met horten en stoten. Doordat Chili en Israël minder productie hadden, kwam er meer vraag naar Spanje toe."

"Verder viel dit jaar op dat er weinig kleine maten beschikbaar waren. Normaal zijn de maten 26 tot 32 rijkelijk voorradig, maar daar waren er dit seizoen een stuk minder van. De prijzen zijn redelijk stabiel, maar nooit torenhoog geweest. Nu gaan richting het einde van het seizoen de prijzen wel iets omhoog. Het huidige prijsniveau ligt rond de 15-16 euro", vertelt Kenneth. Natural Tropic schakelt nu over op importavocado's om haar vast klanten te blijven bedienen.

Ook het Spaanse kumquatseizoen loopt momenteel op zijn einde. "Het hoogtepunt van de kumquatverkoop ligt echt rond Kerst", vertelt Kenneth. "De afzet van cherimoya's blijft goed doorlopen. De productie hiervan liep lange tijd wat achter als gevolg van kou en regen, maar inmiddels is de handel weer opgeleefd. Vooral in Spanje zelf is de consumptie goed, maar ook de vaste exportorders blijven goed doorlopen."

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
kenneth@naturaltropic.es   
www.naturaltropic.es