Thomas Hug van Bananen+Frucht, Zwitserland:

"Zelf bananen importeren is het risico niet waard"

Bananen + Frucht AG is een moderne dienstverlener met een eigen rijpingsfaciliteit op de groothandelsmarkt in de Zwitserse stad Zürich. "Wij verkopen ongeveer 3.500 ton bananen per jaar," zegt Thomas Hug, directeur van het bedrijf, in een interview met Tierwelt. Het bedrijf, dat in 1939 is opgericht, biedt verschillende merken bananen in verschillende rijpheidsgraden aan Volg en Manor supermarkten, lokale markten en de horeca.

Bananen+Frucht AG betrekt het fruit via de haven van Antwerpen van grote ondernemingen zoals Chiquita, Dole en Fyffes. "Mijn droom is onafhankelijk te kunnen worden van de multinationals, maar dat is bijna onmogelijk," zegt Thomas. Hij heeft ook rechtstreeks bananen uit Ethiopië op de markt gebracht, maar omdat deze bananen bruine vlekken op de schil hadden, kochten de klanten ze niet.

De stand op de groothandelsmarkt in Zürich / Foto: Bananen+Frucht

Bederfelijke producten
"Zelf bananen importeren is een risico dat het niet waard is om te nemen. Als het fruit tijdens het vervoer bederft, loop ik een enorm financieel verlies," zegt Thomas. "Dat is de reden waarom grote bedrijven met grote partijen werken. Op die manier kunnen zij de verliezen compenseren als de bananen tijdens het vervoer per schip bederven."

Klik hier voor het volledige artikel.

Voor meer informatie:
Thomas Hug
Bananen + Frucht AG
Aargauerstrasse 1B
8048 Zürich, Zwitserland
+41 44 271 76 76
info@bafruag.ch
www.bafruag.ch


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven