Skillpack viert 20-jarig jubileum

1 maart 2021, op de kop af precies 20 jaar geleden dat Skillpack werd opgericht. We zijn dus best een beetje trots dat we nu ons 20-jarig jubileum mogen vieren, schrijft het bedrijf in een terugblik op haar website. 

En wat is er in die tijd een hoop veranderd in de wereld. De grote zwarte pakken maakten plaats voor vlotte chino’s met een casual colbert.

Offertes per post, betalen met de gulden
In 2001 stuurden we offertes nog per post en betaalden (voor het laatste jaar) met de gulden. De meeste winkels waren maar 5 of 6 dagen per week geopend en sloten om 18.00 uur haar deuren. Maar Skillpack startte toch meteen met een 24/7-service. We stonden tenslotte aan de vooravond van de huidige 24-uurseconomie.

Uit de oude doos haalden we dit fragment van Arjan en Jeffrey die te gast ware bij het tv-programma BusinessLounge.

De eerste partners
Met vol enthousiasme gingen we met 3 man van start in het pand aan de Ohmweg 39, dat we destijds nog huurden. Al snel vonden we met PFM Group ons eerste partnerschap in flowpack machines en de tweede in Mecapack, een leverancier in topseal machines.

Het was het begin van ons succes in de Benelux. Skillpack groeide de jaren erna hard door en na 20 jaar zijn we niet meer met 3 man, maar de eigenaar van 3 panden.

Totaalpakket aan verpakkingsoplossingen
Sinds COVID-19 is dit overigens een hele mooie bijkomstigheid. Zo konden we opsplitsen in twee teams, die vanuit elk een ander pand op een veilige en verantwoorde manier de continuïteit van onze service bleven borgen.

Inmiddels zijn MF, gespecialiseerd in sachet- en stickpackmachines, en DM Pack, een leverancier in verpakkingsmachines voor kartonnen oplossingen, ook aangesloten en zijn onze machines wereldwijd in gebruik; van Rusland tot Amerika en van Nigeria tot IJsland.

Een beter milieu begint bij jezelf
Wist u bijvoorbeeld dat Skillpack al sinds 2004, als eerste en destijds enige in Europa, duurzame verpakkingsoplossingen maakte voor bijvoorbeeld tomaten in kartonnen bakjes? Wij ontwikkelden hiervoor de pulptraysealer.

"Duurzaamheid zit in ons DNA"
Zo stonden we in 2010 mede aan de basis van SPLIT-IT, een duurzame verpakkingsoplossing voor alle voedingsmiddelen die verpakt worden in trays. En ook afgelopen jaar installeerden wij nog een lijn voor AGF-producten in een kartonnen tray.

Wie ons kent weet dat het enthousiasme uit 2001 en de drive om een innovatieve onderneming te zijn, altijd is gebleven.

Zo hebben we dit jaar ons logo opgefrist en met de lente in het vooruitzicht zien we een zonnige toekomst met vertrouwen tegemoet.

Voor meer informatie:
Skillpack
Ohmweg 39
2952 BD Alblasserdam
info@Skillpack.nl  
www.skillpack.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven