Thema's: Duurzame handel/SIFAV, Green Deal, Brexit en Marktinformatie Nederlandse en Poolse consument

GroentenFruit Huis organiseert vier webinars

GroentenFruit Huis organiseert regelmatig online informatie-bijeenkomsten voor haar leden over actuele onderwerpen en thema's. De komende tijd staan er diverse webinars op de planning over het SIFAV-convenant, de Green Deal, Brexit en Marktinformatie Nederlandse en Poolse consument. "We informeren en inspireren u graag middels deze webinars en beantwoorden tevens uw vragen. Leden van GroentenFruit Huis kunnen zichzelf aanmelden voor de webinars middels het ledenportaal van GroentenFruit Huis", aldus de bracheorganisatie. 

Programma:

Donderdag 25 februari: Webinar 'Wat is de toekomst van duurzame handel volgens het SIFAV-convenant?'
Hoe ziet het nieuwe SIFAV-convenant (2021-2025) eruit en wat kan dit bijdragen aan een duurzamere handel? GroentenFruit Huis en Initiatief Duurzame Handel (IDH) lichten u dit graag uitgebreid toe tijdens een webinar op 25 februari a.s. tussen 15.00 en 16.00 uur. Het webinar geeft meer zicht in de ontwikkelingen en prioriteiten op het gebied van duurzaamheid in de internationale AGF keten en hoe hier in SIFAV aan wordt gewerkt.

Maandag 1 maart: Webinar 'Green Deal - Waar staan we nu?'
Inmiddels is het alweer bijna negen maanden geleden dat de Farm-to-Fork Strategie door de Europese Commissie werd gepubliceerd. Als onderdeel van de Green Deal is de Farm-to-Fork Strategie een zeer belangrijke pijler in de Europese strategie om de voedsel-voorzieningsketen verder te verduurzamen. Wat is er tot nu toe gebeurd? Wat gaat er als gevolg van de Green Deal mogelijk voor de groenten- en fruitsector veranderen? Dat leggen Driekus van de Ven en Daan van Empel u graag uit tijdens een webinar op maandag 1 maart a.s. van 14.00 tot 15.00 uur.

Donderdag 4 maart: Webinar 'Koopgedrag Nederlandse en Poolse consument van groenten en fruit onder de loep'
Groenten en fruit staan meer dan ooit in de belangstelling. We eten er meer van en 2021 is door de Verenigde Naties (FAO) uitgeroepen tot 'International Year of Fruit & Vegetables'. Hoe populair zijn groenten en fruit onder de Nederlandse consument? Welke producten doen het goed en welke minder? Wat zijn de ontwikkelingen op de groeiende afzetmarkt in Polen? Op donderdag 4 maart a.s. tussen 14.00 en 15.00 uur wordt u hierover bijgepraat door twee sprekers van marktonderzoeksbureau GfK tijdens het webinar 'Koopgedrag Nederlandse en Poolse consument van groenten en fruit onder de loep'.

Donderdag 18 maart: Update Brexit
Op donderdagmiddag 18 maart a.s. praat Daco Sol u bij over de laatste stand van zaken m.b.t. de Brexit. Hij vertelt meer over de laatste updates en u bent in de gelegenheid uw vragen te stellen. Meer informatie over dit webinar volgt eind deze week via het ledenportaal van GroentenFruit Huis.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
info@groentenfruithuis.nl     
www.groentenfruithuis.nl     

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven