Xavier Halsberghe, Sigfrido Fruit

“Vraag naar Spaanse avocado’s zeer goed ondanks sluiting van de horeca”

Tholen – “Het Spaanse avocadoseizoen is momenteel in full swing, maar vanwege de slechte weersomstandigheden zijn we later begonnen dan normaal”, vertelt Xavier Halsberghe van Sigfrido Fruit. “Alles hangt af van de weersomstandigheden en als het zo blijft waaien, is de kans groot dat het seizoen rapper voorbij is. We hebben dit jaar al pakken minder aanbod, vanwege regen tijdens de tweede bloesemperiode. Daarbovenop komt de zon die heel wat bloemen heeft verbrand en de bomen die dit jaar wat meer in rustjaar zijn.”

Ondanks de lagere productie is Xavier tevreden over het seizoen. “De vraag is goed, vooral als we rekening houden met corona en de gesloten horeca. Ook de prijzen liggen op een vrij normaal niveau. Een klein beetje duurder dan vorig jaar, maar nog steeds acceptabel. Als we naar de kwaliteit kijken is februari een topmaand en tot maart/april wordt de kwaliteit alsmaar beter. De avocado’s zijn in deze maanden rijk aan olie, waardoor de heel smeuïg zijn. Op dit moment zijn Spaanse avocado’s de beste die er te vinden zijn op de Europese markt. Spaanse avocado’s hoeven minder lang op transport dan overzees product en binnen drie tot vier dagen kunnen we heel Europa bedienen.”

“Omwille van de kwaliteit en de hoge vraag naar Spaanse avocado’s, liggen de prijzen vanzelfsprekend op een hoger niveau dan bijvoorbeeld avocado’s uit Peru. Tevens liggen de productiekosten in Spanje ook hoger dan in Zuid-Amerika of Afrika. Desondanks stijgt de vraag naar Spaanse avocado’s elk jaar en neemt het areaal toe en hier wordt het ook wel het groene goud genoemd. Toch verwacht ik dat ze wel paal en perk gaan stellen aan de uitbreiding van het areaal, omdat ze niet oneindig kunnen uitbreiden”, zegt Xavier.


Sigfrido Molina, zaakvoerder en eigenaar van het bedrijf

De avocado’s van Sigfrido worden in de sub-tropische omgeving van Axarquia geteeld. “De beste plek in Spanje om avocado’s te telen”, aldus Xavier. “Ook in andere regio’s worden avocado’s geteeld, maar we mogen wel zeggen dat de avocado’s uit Axarquia kwalitatief de beste zijn. In de afgelopen jaren zien we dat ook andere Europese landen als Italië en Portugal inzetten op avocadoteelt, maar echte concurrentie ondervinden we nog niet van deze origines. Echter ben ik ervan overtuigd dat hoe meer concurrentie er, is hoe beter. Door concurrentie blijf je altijd up-to-date.”

"Ondanks de coronacrisis blijven we investeren in de relatie met onze klanten. We hechten hier veel waarde aan en we trachten steeds te voldoen aan de eisen van elke klant apart door een goede commerciële relatie op te bouwen, gebaseerd op kennis van het product en vertrouwen naar de klant", besluit Xavier. 

Voor meer informatie:
Xavier Halsberghe
Sigfrido Fruit
+34(0)645 092 332
sigfrido@sigfridofruit.com    
www.sigfridofruit.com   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven