Calavo Growers gaat samenwerken met Apeel voor langer houdbare avocado's

Calavo Growers gaat samenwerken met Apeel, ontwikkelaar van een plantaardige oplossing die de houdbaarheid van avocado's en andere AGF verbetert. Als pionier en marktleider binnen het segment verse avocado's, werkt Calavo met gepersonaliseerde rijpingsprogramma's voor haar klanten in de retail en foodservice. De samenwerking met Apeel biedt klanten die op zoek zijn naar een complete oplossing om de houdbaarheid van avocado's te verlengen een unieke nieuwe optie.

 

De plantaardige Apeel-oplossing vormt een beschermende en eetbare laag rond de avocado, waardoor er geen vochtverlies optreedt en zuurstof niet binnen kan dringen. Hierdoor is het fruit langer houdbaar. Dankzij deze technologie blijven de versheid, smaak en kwaliteit, waar de Calavo-avocado's om bekend staan, nog beter behouden. Uiteindelijk zal dit leiden tot minder verspilling bij de consument thuis.  

“De samenwerking met Apeel om de houdbaarheid van Calavo's premium avocado's te verbeteren, sluit aan bij onze oplossingsgerichte bedrijfsbenadering," aldus Rob Wedin van Calavo. "We zijn er trots op dat we onze klanten unieke oplossingen kunnen bieden. Dankzij Apeel zullen retailers minder vochtverlies zien waardoor 'ready-to-eat'-fruit langer in goede conditie goed blijft. Kwaliteit, smaak en rijpheid blijven langer behouden, zodat consumenten meer tijd hebben om na aankoop van het fruit te genieten."

De samenwerking van Calavo met Apeel past in de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Haar streven naar het tot stand brengen van een ecologische balans en sociale gelijkheid zijn de voornaamste strategische elementen van Calavo. Door de Apeel-technologie in te zetten in de strijd tegen voedselverspilling draagt  Calavo bij aan het bereiken van haar duurzaamheidsdoelstellingen. 

 

Voor meer informatie: 
Lindsay Martinez
Calavo Growers
Tel: +1 (805) 981-3283 
Email: lindsaym@calavo.com 
www.calavo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven