Deens bedrijf lanceert nieuwe verpakkingsoplossing

Bodem van verse kruidenzak wordt teeltpot

Het Deense Grow Up FARM lanceert een nieuw product, Eat-Grow-Repeat genaamd: kleine erwtenplanten die in hennep in een zak groeien. Koel bewaard en in de zak blijven de erwtenkiemen een week vers. "Scheur het bovenste deel van de zak eraf, dan is het onderste deel van de zak nu de pot," leggen ze uit. "Zet de bodem van de zak met erwtenkiempjes op je vensterbank en geef het licht, water en wat liefde. De groei zal doorgaan en na een paar dagen kun je compleet verse erwtenkiemen snijden voor in je salade."

"Normaal zijn erwtenkiemen verpakt in een tray en dan in plastic, dus de consument moet dan de kiempjes die hij niet opeet opnieuw verpakken. Maar dat is nu geschiedenis," leggen ze uit. 

Het begin van het familiebedrijf Greenow was in 1966, toen de eerste generatie pionier was in de professionele teelt van bonenkiemen. Het draaide uit op een succes en dat is het nog steeds - wie legt er niet regelmatig de knapperige, gezonde kiempjes in zijn winkelwagentje? De verkoop van biologische boonkiempjes groeien gestaag en dat heeft Greenow geïnspireerd een efficiëntere verpakkingsoplossing te zoeken. 

Vers product
In eerste instantie zou de Schur®Star verpakmachine die ze voor deze nieuwe verpakking gebruiken alleen voor bonenkiempjes worden gebruikt om deze compleet automatisch in hersluitbare zakken te verpakken. "Meestal eet je niet alle kiempjes in een keer op maar met deze zak drogen de kiemen niet uit in de koelkast en behouden ze hun knapperigheid tot acht dagen. Op deze manier kunnen klanten hun eigen bijdrage leveren aan het verminderen van problematische voedselverspilling wat tegenwoordig een issue is in zowel de winkel als thuis," zeggen ze. 

Capaciteit voor nieuw project
Met zijn grote capaciteit heeft de Schur®Star verpakmachine Greenow & Grow Up FARM de kans gegeven het Eat-Grow-Repeat project te realiseren. De erwtenplantjes worden eerst geteeld in een compleet nieuwe, verticale kas - op vijf lagen in een 100% gecontroleerd klimaat met gecirculeerd water onder neplicht en compleet zonder grond. En bij de 100% composteerbare inhoud hoort een PE zak, een enkellaags materiaal dat niet gescheiden hoeft te worden om verwerkt te worden in een recyclingsysteem. 

Handige verpakking
"Bonenkiemen zien ons belangrijkste product, waarvoor we het Schur®Star concept kozen," zegt Lasse Vilmar, CEO en derde generatie in het bedrijf. "Maar vanwege de veelzijdige inzetbaarheid van de verpakmachine en zijn hoge capaciteit besloten we het nieuwe Eat-Grow-Repeat project te versnellen. Bij het opstarten van een nieuw project is flexibiliteit erg belangrijk, omdat je snel moet kunnen aanpassen aan reacties uit de markt."

Lasse Vilmar: "Nu kunnen we omschakelen van een volautomatisch naar een handmatig verpakproces in een paar minuten - bijvoorbeeld als we maaltijdsalades met verschillende elementen willen verpakken. Ook wat betreft zakconstructies zijn we niet gelimiteerd tot de twee zaktypes waarmee we begonnen. We zijn enthousiast over de nieuwe flexibiliteit en de vele opties en we zijn er van overtuigd dat de markt onze nieuwkomers zal verwelkomen: Gezonde en lekkere producten in een handige verpakking."

Met zijn rechthoekige vulopening over de hele breedte van de zak, is de Schur®Star verpakmachine ideaal voor het vullen met lichte en ongelijk gevormde producten, zoals een portie bonenkiempjes of kleine erwtenplantjes. Met meer dan 500 bedrijven over heel de wereld verpakt het bedrijf alle types producten - waaronder een wijde verscheidenheid aan verse producten in een verscheidenheid aan zaktypes. 

Voor meer informatie:
Schur Star Systems GmbH
Tel:+49 (0) 461 99 750
Email: sfg@schur.com 
www.schur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven