Geen expoSE 2020, wel innovaties bij Engels Techniek

"Drievoudige verbetering van de aspergespin"

De expoSE in het Duitse Karlsruhe is sinds jaar en dag het jaarlijkse trefpunt van de internationale aardbeien- en aspergesector. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen worden hier gesprekken gevoerd, ervaringen uitgewisseld en contacten gelegd. Daarnaast biedt het event toeleveranciers een uitstekend podium om hun innovaties wereldkundig te maken. Dit jaar werd de beurs vanwege Corona geannuleerd. Dit weerhoudt Engels Techniek er niet van om ook dit jaar een aantal innovaties te lanceren.


De verbeterde Aspergespin met overkapping maakt het mogelijk om bij alle weersomstandigheden prettig te werken. 

Efficiënter transport van veld naar bedrijf
Ondanks Covid-19 heeft het Limburgse bedrijf alles behalve stilgezeten. In tegendeel: Men heeft de mogelijkheid aangegrepen om de internationaal bekende aspergespin op diverse manieren te verbeteren. Allereerst is speciaal voor de oogstmachine een Lithiumaccu ontwikkeld, waardoor de aspergespin dagelijks efficiënt van energie wordt voorzien. "Beide varianten wegen slechts een derde van een vergelijkbare AGM-accu. Een lithiumaccu heeft ook slechts één kist nodig waardoor men slechts de helft van de voorheen gebruikte ruimte op de machine nodig heeft", legt men uit.

Daarnaast onderscheiden de lithium-accu's zich door een lange levensduur en efficiënt laadproces. "Het relatief lage gewicht van de accu en de kleinere afmetingen vereenvoudigen het transport tussen het oogstveld en het bedrijf."


De lithiumaccu is beschikbaar in twee varianten: De 24V 50Ah (14kg)-uitvoering is vergelijkbaar met de 5Ah AGM Deep Cycle-accu. De 24V 85Ah (22kg) uitvoering komt overeen met de 115 Ah AGM Deep Cycle-accu.

Moderne aandrijving
Om de gebruiksvriendelijkheid van de aspergespin te verbeteren, heeft Engels eveneens een nieuwe aandrijving voor de machine ontwikkeld. "Met een robuuste schakelaar kan men de machine buiten de aspergerijen eenvoudig naar voren en terug manoeuvreren. Een bocht naar links of naar rechts wordt daardoor een stuk eenvoudiger, ook als er sprake is van zware omstandigheden op het veld."


Aspergespin met nieuw aandrijvingssysteem

Overkapping maakt oogsten bij slecht weer mogelijk
De derde en laatste verbetering aan de aspergespin is een overkapping die zowel medewerkers als het oogstproduct zelf tegen zon en regen beschermt. "Hiermee is het op elk moment mogelijk om prettig te werken zonder dat het weer het oogstproces beïnvloedt. Deze kap is overigens voor alle types vanaf bouwjaar 2008 beschikbaar en is zowel voor korte als lange goten te gebruiken."

Meer informatie:
Engels Innovatietechniek BV
Annette Gillhart
Maasbreeseweg 19
5981 NZ Panningen
Tel.: 0031 (0)77 3074588
Mail: sales@engelsmachines.nl 
Website: www.engelsmachines.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven