Horeca-scenario voor detailhandel dreigt: help de lockdown voorkomen

ADN doet, samen met de andere detailhandelsbrancheorganisaties binnen MKB Nederland, een zeer dringende oproep naar alle detaillisten. Met het aantal oplopende besmettingen komt de term ‘lockdown’ steeds vaker in het nieuws en ligt de dreiging van winkelsluiting op de loer. Er wordt dan ook (wederom) een dringende oproep gedaan om, met elkaar in de winkels en winkelstraten, alles op alles te zetten om dat te voorkomen.

In én buiten de winkels
"Er zijn al veel winkels die na de laatste afgekondigde maatregelen, de handschoen hebben opgepakt. Maar we moeten er naartoe dat in echt alle winkels de voorzorgsmaatregelen worden aangescherpt. En niet alleen in de winkels maar ook erbuiten. Onder het winkelend publiek lijkt het gevoel van urgentie nog onvoldoende te leven. Wat moet er echt gebeuren:

  • Laat zien dat maximale hygiënemaatregelen worden genomen in en om de winkels, laat de medewerkers hierin voorop gaan;
  • Hoewel de verplichting van mondkapjes nog niet juridisch is geregeld, ga hier toch mee werken en stel het binnen jouw winkel als verplichting richting de consument;
  • Zorg dat het deurbeleid aantoonbaar zichtbaar en merkbaar is ingeregeld, waarbij overal de 1,5 meter wordt gewaarborgd. Spreek mensen daar ook op aan;
  • Ga als winkeliersvereniging met elkaar in gesprek (per direct) om een duidelijk protocol voor de winkelstraat of winkelcentrum af te spreken. Probeer extra mensen (beveiliging) te regelen die ondernemers en consumenten wijzen op de protocollen en het deurbeleid.

ADN heeft een protocol opgesteld voor de branche. Heb je deze nog niet in je bezit download die dan HIER en laat het ook door je medewerkers lezen. Zorg er daarbij voor dat jij, je medewerkers en klanten ook mondkapjes dragen. Het dragen van handschoenen wordt ook geadviseerd", aldus ADN

Eén voor twaalf
"Een grootschalige lockdown is een reële dreiging die op de loer ligt en op dit moment wordt besproken. Wanneer die wordt afgekondigd, is het maar zeer de vraag of onze winkels, zoals de vorige keer wel het geval was, open mogen blijven. ADN zal alles op alles zetten om dit te voorkomen, maar er is zeker geen garantie."

Goede voorbeelden
"Heb je het goed geregeld? Stuur ons een foto/filmpje (m.heemskerk@agfdetailhandel.nl), dan kunnen we dat voor onze lobby richting 'Den Haag' goed gebruiken.

Ga voorop in de strijd tegen het virus, geef het goede voorbeeld en spreek anderen, waar nodig, aan op het gedrag. Alleen dan gaat het lukken het virus terug te dringen en houden we de winkels open."

Voor meer informatie:

AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T: 0318 - 440 222 (keuze 4)
E: info@agfdetailhandel.nl  
W: www.agfdetailhandel.nl     

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven