Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pensioen lonkt voor groenteman Kees Kleijberg en zijn vrouw

“Nooit geadverteerd op prijs, daarmee selecteer je goede klanten”

Tholen - Na 38 jaar mag een ander het gaan doen, vertelt Kees Kleijberg die onlangs zijn zaak Kees Kleijberg Groentenspecialist in Wateringen heeft verkocht. Dat had wel wat voeten in de aarde. Ruim 1,5 jaar werd gezocht naar opvolging.


Kees en Thea voor de maaltijdentoonbank

“Er bellen wel mensen, maar bij het eerste telefoontje weet je al snel dat het niets wordt. We hebben 38 jaar aan deze zaak gewerkt en dan wil je wel dat dat mooi voortgezet wordt.” Kees Kleijberg Groentenspecialist is een AGF-speciaalzaak met eigen (warme) keuken. Naast Kees en zijn vrouw Thea werken er 5 vaste en 6 oproepkrachten. De winkel maakt deel uit van een vershof met vier andere speciaalzaken: een bakker, slager, kaas- en een bloemenwinkel. Kees is blij dat er uiteindelijk iemand belde met ervaring in het vak en de zaak wil voortzetten. “Het is een ondernemer die zelf al drie AGF-zaken heeft. Vanaf oktober komen ze hier meedraaien. Per 1 januari nemen ze het over onder de naam Valeri. Zijn jarenlange ervaring geeft mij het vertrouwen dat het goed wordt voortgezet.”

Van afbouwen was geen sprake, door corona is het de laatste anderhalf jaar zeer turbulent en druk. “Niet wetende dat corona eraan kwam had ik in januari 2020 iemand aangenomen omdat ik wat meer vrije tijd wilde hebben. Ondanks dat, zijn we met zijn allen nog harder gaan werken. We hebben echt een bizarre tijd achter de rug. We hadden al genoeg werk, maar vanaf het begin van corona hebben we een dikke plus gedraaid.”

Corona maakt ook dat de winkel een week moest sluiten. Zowel Kees als zijn vrouw werden positief getest. “Mijn vrouw was niet helemaal lekker en vertrouwde het niet. We lieten ons testen en waren beiden positief. Dat betekende dat we de winkel helemaal leeg moesten maken en alles weggooien wat we die vrijdag met zes man hadden klaargemaakt voor de zaterdag. Dat was geen feest. Gaande de week zijn we weer opgeknapt en met zijn allen weer aan de gang gegaan.”

Het echtpaar begon met 26 jaar als zelfstandig ondernemers. In 1984 startten ze een klein groentewinkeltje, later verhuisden ze naar een groter pand. In 1998 ontstond de mogelijkheid om een groentezaak in het Vershof in Wateringen over te nemen. “Daar werd destijds een Vinex wijk gebouwd dus genoeg potentieel. Dat is ook uitgekomen. We hebben veel klanten kunnen binden. Vanaf dag één heb ik ingezet op topkwaliteit en heb ik nooit geadverteerd op prijs. Daarmee selecteer je, maar de mensen die ik selecteer, die komen graag en dat is gewoon belangrijk.”

Verder heeft Kees Kleijberg Groentenspecialist niet stilgestaan en sprong met eigen bereidingen in op de gemakstrend. Maaltijden en salades zijn tegenwoordig de hoofdmoot van wat ze verkopen. 10 jaar geleden nam dat echt een vlucht. Kees besloot toen niet meer zelf te gaan inkopen bij grossiers maar in zee te gaan met full service groothandel Postuma en dat is prima bevallen.
Kees en Thea hebben het werk als groentespecialist altijd graag gedaan. “38 jaar is lang, terugkijkend is het met twee keer zuchten voorbij gegaan. We wensen ondernemer Valeri een succesvolle toekomst”, besluit Kees.

Kees Kleijberg Groentenspecialist
Vliethof 57
2291 RZ Wateringen
FB Kees Kleijberg Groentespecialist