Korten keten platform Boeren & Buren opent 8 nieuwe Buurderijen

De komende weken en maanden starten 8 Buurderijen op in Nederland. Inwoners rond Utrecht, Leiden en Amsterdam kunnen binnenkort lokale, duurzame en seizoensgebonden voeding bestellen in de korte keten.

Het model waarin telers en boeren in direct contact komen met consumenten startte 10 jaar geleden in Frankrijk. Momenteel zijn er meer dan 1500 Buurderijen te vinden in onder andere Spanje, Italië, Duitsland en België. "Nu is het tijd om ook Nederland warm te maken voor dit Korte Keten model. Op dit moment zijn er al een 20-tal Buurderijen te vinden in Nederland met meer dan 700 producenten en tientallen helpende aangesloten. Samen zorgen ze dagelijks voor een beter en (h)eerlijker voedselsysteem waar lokale en seizoensgebonden voeding voorop staat", aldus de initiatiefnemers.

Een Buurderij is een wekelijks ontmoetingsmoment tussen  consumenten en regionale producenten en boeren. Consumenten vinden er groenten, fruit, zuivel, vlees, ambachtelijke brood, honing, bier en vele andere lokaal bereide producten. "Via de handige website bestel je de producten die je wenst en deze krijg je mee van de Boeren zelf op de wekelijkse Buurderij. Je ontdekt zo heel gemakkelijk verse, lokale en duurzame kwaliteitsproducten van Boeren uit je buurt. Je zorgt er bovendien voor dat de producent een eerlijk loon krijgt voor zijn of haar producten."

Lokale initiatiefnemers die een Buurderij willen beginnen kunnen zich aanmelden via de website. De Buurderij-Verantwoordelijke brengt Producenten en Buren op een leuke manier samen Meer informatie via micheline@boerenenburen.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.