Areaal uitgebreid en groot aanbod

Nieuw geoogste Chinese gember begin december op Europese exportmarkt

Vorig seizoen was de opbrengst van de gemberoogst laag. Op dit moment wordt de laatste gember uit de opslag verkocht. Het aanbod voldoet daarmee niet aan de marktvraag, waardoor de gemberprijzen recentelijk zijn gestegen. Als reactie hierop kopen overzeese importeurs minder Chinese gember in en wachten zij tot de verse gember weer op de exportmarkt komt.

Volgens manager Zhang Chunjian van Jinan Wantao Foodstuffs wordt oude gember uit de opslag voornamelijk op de binnenlandse markt verkocht, waar onlangs de vraag ook is toegenomen. De huidige groothandelsprijs is meer dan 8 yuan [1,01 euro] per 0,5 kg. Dat is meer dan 2 tot 3 keer de prijs rond deze tijd vorig jaar.

"Bijna twee weken geleden werd de eerste verse gember van het seizoen op de binnenlandse markt verkocht. Het totale gemberareaal is uitgebreid dit jaar en de opbrengsten zullen naar verwachting veel groter zijn dan vorig jaar. In ieder geval is de kwaliteit van de gember ook beter dan in het vorige seizoen. De verse gember wordt eerst 40 dagen opgeslagen voordat het op de markt komt. De geconserveerde gember komt midden november op de exportmarkt voor het Midden-Oosten en begin december op de exportmarkt voor Europa. De prijs zal waarschijnlijk dalen in vergelijking met vorig jaar, omdat het aanbod groter is. Ik verwacht dat de exportprijs ongeveer 850-1.100 euro per ton zal bedragen zodra de nieuwe oogst op de markt komt," aldus Zhang.

Naast verse gember exporteert Jinan Wantao Foodstuffs ook knoflook. De belangrijkste exportmarkten zijn Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Azië. De prijs van Chinese knoflook is al maanden laag, wat de overzeese marktvraag stimuleert. Handelaren speculeren dat de prijs nog steeds kan stijgen.

Voor meer informatie:
Zhang Chunjian
Jinan Wantao Foodstuffs Co., Ltd.
+86 13561730391 
wantaogarlic@china.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.