Strauss Verpackungsmaschinen viert 75ste verjaardag

"Aspergetelers zijn niet meer zo snel geschokt"

Strauss Verpackungsmaschinen was aanvankelijk van plan om de 75e verjaardag te vieren op de expoSE van dit jaar, op 18 en 19 november in Karlsruhe, maar het coronavirus stak daar helaas een stokje voor. "Op de expoSE ontmoeten we elk jaar onze klanten, dus dit zou de perfecte gelegenheid zijn geweest," zegt salesmanager Matthias Kinzel. "Het is jammer dat we dit plan in de ijskast moesten zetten, maar voorlopig hopen we dat de beurs toch kan doorgaan."

Het is een iets ander jubileumjaar dan gepland, maar over het algemeen ging het niet slecht. "De aspergetelers behoorden tot de eersten in Duitsland die door de gevolgen van het coronavirus werden getroffen. Uiteindelijk kregen we, na enkele moeilijkheden, alles op de rit en verloopt alles nog steeds redelijk goed. Vooral in de direct marketing bereikten we goede prijzen. Het tekort aan arbeidskrachten zorgt er ook voor dat veel telers graag willen investeren in nieuwe technologieën en automatisering."

Matthias Kinzel

"Aspergetelers zijn niet meer zo snel geschokt"
Met de snelle toename van het aantal corona-infecties sluipt de onzekerheid echter weer terug in de sector: "Velen vragen zich af wat de impact van het virus zal zijn op het komende jaar. De economische situatie in Duitsland en in de rest van de wereld, die door de strengere regelgeving opnieuw tot stand zal komen, zal interessant zijn." Al met al is de stemming echter optimistisch: "De aspergesector is er de afgelopen jaren altijd redelijk goed vanaf gekomen. Slecht weer, overaanbod en kelderprijzen. Men is veel gewend in deze sector. Je kunt de aspergetelers niet meer zo gemakkelijk choqueren."

"We weten nog niet hoe lang het coronavirus ons dagelijkse leven zal bepalen. Maar het heeft geen zin om er nu gek van te worden. We nemen de hindernissen zoals ze komen en concentreren ons op het blijven leveren van de beste service voor onze klanten." Veel van het werk vindt nu dan ook digitaal plaats: "Gelukkig hebben we wereldwijd commerciële en technische partners die ons hierin kunnen ondersteunen. Voor de klanten die we op dit moment niet persoonlijk kunnen bezoeken, zijn we ook graag bereid om de machines via videochat in gebruik te nemen of op die manier te onderhouden."

Het Strauss-team op de stand op de Fruit Logistica in februari 2020

Kinzel is van mening dat werken op afstand steeds populairder zal worden: "Ik kan bijvoorbeeld op dezelfde dag klanten aan het andere einde van de wereld 'bezoeken'. Dit verbetert de communicatie en maakt medewerkers flexibeler. Digitale beurzen maken het makkelijker om deel te nemen. Of deze vorm van samenwerking een persoonlijke ontmoeting kan vervangen is twijfelachtig, maar we willen de technologie toch zoveel mogelijk in ons voordeel gebruiken."

Geen stilstand ondanks corona
Dit jaar zal Strauss Verpackungsmaschinen verder werken aan de aanpassing van haar beproefde machines aan de moderne behoeften van de markt en aan de eisen van de klant. "We werken momenteel aan concepten die minder verpakking bieden en toch voldoende etikettering en identificatie van de aspergebundels bieden. Verpakkingsmateriaal moet worden gespaard en de consument moet toch voldoende worden geïnformeerd. We zoeken nu naar een oplossing om deze twee behoeften op een ideale manier te combineren," besluit Kinzel.

Voor meer informatie:
Matthias Kinzel
Strauss Verpackungsmaschinen GmbH
Felix-Wankel-Straße 22-24
21614 Buxtehude
Duitsland
+49 4161 74020
info@strauss-pack.com
www.strauss-pack.de

Vertegenwoordiger in Nederland:
Gerard Kempkens
Op 't Root Landbouwmechanisatie
Lemmensweg 1
6065 NP Montford
0475 541 312
info@optroot.com
www.optroot.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven