"Er zit geen enkele bittere noot tussen de amandelen die we afzetten"

De amandelen van Citrus Nostrum groeien op een areaal van ongeveer 350 hectare verdeeld over de Spaanse provincies Sevilla, Cordoba en Huelva. De oogst zal dit jaar afklokken op circa 400.000 kilo. Het bedrijf is nu ook in het bezit van de certificering 100% Sweet Almond, waardoor het zijn klanten een product kan garanderen dat vrij is van bittere amandelen.

"Het certificeringsbedrijf Acerta Certificación SL voldoet met dit nieuwe keurmerk aan een behoefte van een steeds professioneler wordende sector. Het aspect voedselveiligheid wint aan belang en de sector richt zich op de teelt en afzet van natuurlijke amandelen waar geen bittere exemplaren tussen zitten”, zegt Francisco Guanter, technisch directeur van Citrus Nostrum. "Met het 100% Sweet Almond-zegel garanderen we dus een aanbod vrij van bittere amandelen", zegt hij.

SAT 9996 Citrus Nostrum werd opgericht in 2008 en is een specialist in de teelt van fruit, groenten en noten. Het heeft meerdere percelen amandelbomen met bovengenoemde certificering. "Het certificeringsproces is gebaseerd op een strikt protocol waarbij met elk van de risicovariabelen rekening wordt gehouden. Er komt een nauwgezet systeem van interne audits en controle-inspecties op de teeltbedrijven aan te pas. Daarnaast voeren we amygdaline-analyses uit op alle partijen die we op de markt brengen, zodat de afwezigheid van bittere amandelen gegarandeerd is'', zegt Francisco Guanter.

Voor meer informatie:
Francisco Guanter
SAT 9996 Citrus Nostrum
Tel.: +34 960615415 (Spanje)
citrusnostrum@citrusnostrum.es
citrusnostrum.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.