Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Strijbis, Tovano:

"Eerste Turkse vijgen zijn altijd in trek"

Tholen - Bij Tovano zijn vanmorgen de eerste auto's verse, gedroogde vijgen uit Turkije gearriveerd. " De exportdata worden van overheidswege vastgesteld op 30 september, dus de chauffeurs hebben aardig doorgereden", lacht Richard Strijbis.

Volgens de groothandelaar is er altijd een behoorlijke run op de primeurvijgen. "De oude waren op en veel nieuwe vijgen zijn al voorverkocht, dat is de hectiek van de eerste nieuwe vijgen. We verkopen weliswaar jaarrond vijgen, maar zeker binnen de AGF-groothandels en exporteurs zit er een bepaald segment kwaliteitskopers toch elk jaar weer op de nieuwe oogst uit Turkije te wachten."

"De beste kwaliteit vijgen komen uit de berggebieden. Dat zijn de vijgen met het meeste vruchtvlees. Die handel is zeker beschikbaar, maar moet wel goed geselecteerd worden. Daarom is er in de oogst best wat uitval. Hierdoor zijn de prijzen, met name van de grote maten, dit jaar erg stevig. Maar klanten zijn dan wel verzekerd van tophandel", aldus Richard.

"Naast de AGF-handel weten ook collega's in de noten en zuidvruchtenhandel, maar ook de allochtone kopers goed weg met de vijgen. "Ook dit jaar voeren wij de vijgen in de bekende display dozen van 5 kilo onder het merk Ephesus.  Aan sommige klanten verkoop je een paar pallets, aan anderen een paar doosjes tegelijk. 

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
info@tovano.nl 
www.tovano.nl