Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Michael Browne, Mission Produce:

"Onze beursgang maakt ons financieel flexibel voor verdere innovatie"

Op 1 oktober 2020 ging Mission Produce officieel naar de beurs met een beursintroductie van 9.375.000 aandelen van haar gewone aandelen tegen een aanbiedingsprijs van $12 (€10,19) per aandeel. Michael Browne, operationeel directeur van Mission Produce: "Het is veel werk geweest tot de dag van de notering om alles van de grond te krijgen, maar de klus is geklaard en de stap die we genomen hebben voelt goed aan. Dat merken we zowel binnen ons bedrijf als daarbuiten bij mensen die aandelen in ons bedrijf hebben gekocht."

Innovatie
Mission betrekt haar avocado's uit 11 landen, distribueert ze naar 25 landen over de hele wereld en is volledig verticaal geïntegreerd. "Wij zijn het eerste avocadobedrijf dat naar de beurs gaat," zegt Browne. "Er zijn andere bedrijven die gedeeltelijk met avocado's werken die beursgenoteerd zijn, maar wij zijn het eerste op avocado's gerichte bedrijf dat dat doet."

"Innovatie is een van de hoekstenen van Mission Produce en de beursgang zal helpen om dit te blijven stimuleren. In de late jaren tachtig en de jaren negentig waren we een van de bedrijven die de avocado revolutie die we de afgelopen decennia hebben meegemaakt, in gang hebben gezet, en dat hebben we onder meer gedaan door rijpingscentra te introduceren. We zijn erg enthousiast dat we deel hebben uitgemaakt van deze revolutie en nu we beursgenoteerd zijn, krijgen we de financiële flexibiliteit om te blijven innoveren en groeien. Het feit dat we een overheidsbedrijf zijn, verandert niets aan wat we elke dag doen, maar geeft ons wel meer mogelijkheden om uit te blinken in wat we doen."

Tot nu toe is de reactie van het publiek op de beursnotering van Mission Produce zeer positief. "Ons bedrijf bestaat al vier decennia en dat geeft investeerders veel vertrouwen in ons. Ze weten dat dit geen speculatief aandeel is; we hebben de avocadosector helpen opbouwen en zullen dat blijven doen, en de investeerders erkennen dit," legt Browne uit.

Groei aan de horizon
De Hass avocadosector is de afgelopen jaren sterk gegroeid en groeit nog steeds. "Het is een sector van 6,5 miljard dollar (5,5 mld euro) in de Verenigde Staten en de USDA verwacht dat de sector later dit decennium zal uitgroeien tot een waarde van 8 miljard dollar (6,8 mld euro). De groei komt deels voort uit het toegenomen aanbod, maar ook uit het feit dat de consument de gezondheidsvoordelen van de avocado heeft ontdekt. Met name de millenniums hebben de groei van de avocadosector sterk gestimuleerd. Nu deze generatie begint aan een eigen gezin, is het spannend om te zien wat de gevolgen daarvan zijn voor onze sector.

Buiten de Verenigde Staten is de avocadoconsumptie ook gegroeid, hoewel er nog veel meer ruimte is voor uitbreiding. "We richten ons nu op de groei van de Europese en Aziatische markt. Op dit moment zijn deze markten op het punt waar de VS 20 jaar geleden was wat betreft de consumptie, dus er zijn daar nog veel groeimogelijkheden."

Seizoen Peru en Californië eindigen, Mexico begint
Momenteel naderen de avocado's uit Peru en Californië het einde van hun seizoen en de markt keert zich naar Mexico voor de wintervoorraad. "We zijn net de laatste Peruaanse avocado’s aan het inpakken. Californië eindigde vorige week, 2 oktober was onze laatste inpakdag. We richten ons nu dus op Mexico, waar we twee verpakkingscentra en veel verschillende partners hebben. We zijn erg enthousiast over de Mexicaanse oogst dit jaar. Er komt een overvloedige oogst, en de kwaliteit en de rijpheid zien er goed uit, dus we gaan een mooie winter tegemoet voor de avocado's," besluit Browne.

Voor meer informatie:
Denise Junqueiro
Mission Produce, Inc.
djunqueiro@missionproduce.com
www.worldsfinestavocados.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven