Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Online Joint 2020 Annual Event

Freshfel Europe en AREFLH bekijken grootste uitdagingen Europese AGF-sector

Freshfel Europe en AREFLH hielden op 29 september hun Joint 2020 Annual Event waar zij aandacht besteedden aan de grootste uitdagingen voor de Europese AGF-sector in deze onzekere tijden. Het Joint 2020 Annual Event had als thema 'The Road Ahead - A Sector Fit for Future Challenges'. Vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europese Parlement en marktanalisten bespraken de prioriteiten van het EU-beleid en de korte en langetermijngevolgen van de huidige marktsituatie op de sector.

Met het oog op de komst van het Europese Green Deal, dat een nieuw tijdperk van duurzaamheid in Europa in zal luiden, wijdden Freshfel Europe en AREFLH hun Joint 2020 Annual Event geheel aan de hoofdpunten van het nieuwe EU-beleid. Het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (CAP), de 'Veld tot Vork'-strategie, de veranderingen binnen de handel en verschuivingen in markttrends als gevolg van de nog altijd voortdurende Covid-19-pandemie kwamen eveneens aan bod. 

Janusz Wojciechowski, Eurocommissaris voor de Landbouw, sprak de 150 leden van Freshfel Europe en AREFLH toe over de specifiek voor de AGF-sector relevante aspecten van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Tijdens dit jaarlijkse evenement waren de EuroparlementariĆ«rs Herbert Dorfmann en Paolo De Castro aanwezig als gastsprekers. Zij lichtten de nieuwe politieke prioriteiten en de impact ervan op de sector toe. Het evenement werd afgesloten door een uitgebreide marktanalyse van de markttrends op de AGF-markt na de Covid-19-crisis.  

Philippe Binard, afgevaardigde van Freshfel Europe, bevestigde dat de Joint 2020 Annual Event ondanks de onvoorziene omstandigheden succesvol was verlopen. De noodzaak om een coherent beleid te voeren, blijft bestaan zeker met het oog op de aanhoudende pandemie en de nieuwe prioriteiten van het EU-beleid, die gericht zijn op een duurzame voeding en de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de dagelijkse consumptie van minimaal 400 gr groenten en fruit in Europa.

AREFLH-directeur Simona Caselli vertelde dat de AGF-sector de komende maanden nog steeds in het teken zal staan van dezelfde onderwerpen als de voorgaande maanden, zoals Brexit, de discussie over de Farm to Fork-strategie en de Covid-19-gevolgen. Het gezamenlijk evenement van Freshfel Europe en AREFLH was dan ook een goede gelegenheid om deze onderwerpen nog eens aan bod te laten komen en de sector te informeren over de ontwikkelingen in de komende periode."

Het Joint 2020 Annual Event werd online gehouden om leden van Freshfel Europe en AREFLH in Europa en daarbuiten in staat te stellen deel te nemen ondanks de reisbeperkingen. Meer informatie over de Joint 2020 Annual Meeting is hier beschikbaar. 

Publicatiedatum: