Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joep Jongmans, Special Fruit

"Sinds drie weken flinke toename Braziliaanse mango's op de markt"

Tholen – “Het mangoseizoen verloopt dit jaar anders dan we gewend zijn. Met name uit Senegal zijn dit jaar opvallend minder mango’s gekomen, dan we gewoon zijn. Het korte seizoen, de lage volumes en de wat mindere kwaliteit waren het gevolg van de weersomstandigheden in het land”, vertelt Joep Jongmans van Special Fruit. “Ook uit West-Afrika en het Caribisch gebied hebben we dit jaar wat minder mango’s ontvangen dan normaal. Dit is deels te wijten aan logistieke problemen door de coronapandemie.”


(Foto is genomen voor de Coronacrisis)

Vanwege de lage volumes waren er in de maand juli weinig mango’s op de markt. “Israël heeft hier goed van kunnen profiteren, omdat ze op een lege markt terecht kwamen en dat resulteerde in hoge prijzen. Het mooie weer dat we hier hebben gehad heeft ook de vraag doen aanwakkeren, waardoor we een mooie zomer achter de rug hebben voor mango’s”, zegt Joep. “Eind augustus is het Braziliaanse seizoen gestart en in de afgelopen drie weken zien we een grote toename van Braziliaanse mango’s op de markt.”

“Op dit moment is Brazilië het hoofdaanvoerland van mango’s. De kwaliteit van de eerste mango’s viel wat tegen, maar inmiddels is de kwaliteit van de Keith-variëteit goed. De vraag is oké voor de tijd van het jaar, maar de prijzen zijn ten opzichte van vier weken geleden flink gezakt. De prijzen zijn de komende weken juist aantrekkelijk voor promoties”, aldus Jongmans. “Tot nu toe is het dit jaar een positieve markt voor mango’s, al was het soms wel alle zeilen bijzetten om aan voldoende volumes te komen.”

Naast Braziliaanse mango’s zijn er ook weer Spaanse mango’s op de markt van de variëteit Osteen. “De Osteen-mango is een speciale mango met een specifieke smaak, maar niet alle klanten geven hier de voorkeur aan. Spanje had dit jaar een groot volume gepland, maar de producties vallen kleiner uit dan verwacht door het warme weer. Kijkend naar de prijzen zijn de Braziliaanse mango’s interessanter voor de meeste klanten”, besluit Joep.

Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
www.specialfruit.be        
info@specialfruit.be