Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gegarandeerd minimaal suikergehalte

Black Passion: een nieuwe, in alle aspecten volledig Italiaanse watermeloen

Black Passion, de nieuwe Italiaanse watermeloen van 4-6 kilo is reeds verkrijgbaar op de markt en blijft nog in de winkels beschikbaar tot en met september. Het product bekleedt een hoge positie op de kwaliteitsschaal en de toeleveringsketen is volledig Italiaans, vanaf het onderzoek, de rassenselectie en de verwerking tot de afzet.

“Het is een echte Made in Italy watermeloen, over de hele waardeketen,” zo zegt Sandro Colombi, een van betrokken partijen. “Daar is een heel team voor nodig dat nauw samenwerkt, en dat is volledig Italiaans. Er wordt een beroep gedaan op teeltbedrijven uit zowel het zuiden als het noorden van het land, zodat het product zo lang mogelijk beschikbaar zou zijn. De sorteer- en verpakkingscentra voor de Black Passion bevinden zich overigens ook in verschillende Italiaanse regio’s.”

Black Passion, een reeds bestaand commercieel merk, richt zich nu op een innovatief en bijzonder ras. "Er is aanzienlijk geïnvesteerd om een nieuw ras te bekomen. Het gaat niet om oud en bekend materiaal. Black Passion onderscheidt zich door een brix van minstens 12, rood vruchtvlees, een knapperige textuur en een diepzwarte schil zonder ook maar één streep. De pitjes zijn eetbaar, wit en zacht. De houdbaarheid na de oogst is uitstekend," zo vervolgt Colombi.

Het onderzoeks- en selectiewerk heeft geleid tot een triploïde, zwarte watermeloen, die op 31 juli 2020 officieel gepresenteerd werd tijdens een technisch-commercieel event.

Voor meer informatie:
Sandro Colombi 
+39 331 5249901
s.colombi@lamboseeds.com
giovanni.zenari@gmail.com

Publicatiedatum: