Scandinavische landen ontdekken Siciliaanse aromatische kruiden

Berglucht en ongerepte grond zijn essentieel voor het kweken van hoogwaardige aromatische kruiden in dezelfde omgeving waar ze spontaan groeien.

Concetto Dinatale

"We zaaien gewoon op plekken waar deze planten sowieso zouden groeien. We reorganiseren de natuur in nette rijen van oregano, rozemarijn, salie, tijm, laurier en wilde venkel, maar alleen omdat het makkelijker is om ze te oogsten. De tijd zorgt voor de rest," legt Concetto Daniele van Aromi di Ultra uit.

Boven en onder: oregano uit Monterosso Almo (RG)

De door Concetto Dinatale gekweekte kruiden groeien spontaan op de Monti Iblei, een gebergte in het zuidoosten van Sicilië en hebben geen behandeling nodig. Het bedrijf commercialiseert biologische producten met een impact op het milieu die dicht bij nul ligt.

Tijm

Er zijn ook geen irrigatiesystemen en dus ook geen leidingen of slangen, wat betekent dat de gewassen perfect passen in het weelderige landschap van de Siciliaanse hoogten.

Salie

"Dit jaar is de bloei van een van onze oregano's door geringe regenval iets te laat, maar de komende dagen herstellen we ons op tijd om de bevoorrading van onze Italiaanse en Europese klanten te garanderen."

Een verpakking met kruiden ten behoeve van de horeca

Verkoopkanalen: binnen- en buitenlandse horeca en retailers
"We leveren ongeveer 5 ton oregano per jaar, 2 ton rozemarijn en 2 ton groene venkel, wat onze belangrijkste producten zijn. Dan hebben we ook nog venkelbloemen en enkele zeldzame mengsels. Het grootste deel van onze export is bestemd voor Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland, maar onze producten zijn bijna overal in Midden-Europa verkrijgbaar."

Laurier

"De laatste tijd hebben we echter enige verandering gezien, misschien door een hernieuwde belangstelling voor de mediterrane keuken en voor Italiaanse gerechten in het bijzonder: De Scandinavische landen zijn bijzonder geïnteresseerd in ons assortiment, zozeer zelfs dat we onlangs hebben gesproken met distributeurs die de Deense, Zweedse en Noorse horecasector bedienen."

Voor meer informatie:
Concetto Dinatale
Azienda Agricola Concetto Dinatale
Via J.F. Kennedy, 13
97010 Monterosso Almo (RG)
Italië
+39 3336680510
concetto.dinatale@tin.it
www.aromidiutra.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven