Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Marktspeculatie en minder opslag laten exportprijs met 20% stijgen"

"Sterke vraag naar gember vanuit Zuidoost-Azië en Amerika"

"De afgelopen maanden is de gembermarkt wisselvallig geweest. In april en mei was het volume, dat naar de Russische markt werd verscheept, zeer groot maar nu zijn er erg weinig bestellingen uit dit land. Bovendien is de vraag naar gember op de Europese markt vanaf mei aanzienlijk afgenomen, vooral door het feit dat de hogere temperaturen ertoe hebben geleid dat de lokale markten zich in het laagseizoen hebben begeven."

"De verwachting is dat de vraag op de Europese markt vanaf juli geleidelijk zal toenemen. Momenteel wordt de Chinese gember voornamelijk geëxporteerd naar Zuidoost-Azië en Noord- en Zuid-Amerika," vertelt Jim van Qingdao Dawei Tianyuan Foodstuff.

"Op dit moment exporteren we vooral naar Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. De huidige exportprijs is met ongeveer 20% gestegen ten opzichte van april. Ik denk dat de reden voor de voortdurende stijging van de exportprijs in mei vooral speculatie is. Bovendien is het volume van gember dat in de tweede helft van dit jaar is opgeslagen lager dan in dezelfde periode vorig jaar, wat een secundaire reden is voor de stijging van de prijzen."

"Volgens mijn waarnemingen heeft de uitbraak van Covid-19, die sinds het Lentefeest aan de gang is, in feite geen invloed gehad op de export, maar heeft deze juist aangezwengeld. Aan het begin van de uitbraak, toen bedrijven werden gesloten, werd de export geconfronteerd met een tijdelijke stagnatie, maar de verwerking en de productie werden binnen een maand geleidelijk aan weer hervat in de productiefaciliteiten en het volume van de orders nam sterk toe."

"Door de bacteriedodende kwaliteit van gember was de vraag in Rusland en andere markten in april bovendien groot en was de prijs ook hoog. Tegelijkertijd hebben de hoge verkoopprijzen op de Europese markten geleid tot meer orders uit Europa dan in dezelfde periode vorig jaar. Wat de logistiek betreft, hebben sommige rederijen een deel van de diensten in april en mei geannuleerd, maar er waren alternatieve diensten beschikbaar, zodat de impact op de gemberexport zeer beperkt is geweest."

Zakelijk contact: Jim
Bedrijf: Qingdao Dawei Tianyuan Foodstuff Co., Ltd.
WhatsApp: +86 159 6689 0955
E-mail: daweigarden@163.com

Publicatiedatum: