Geerten van Luttikhuizen, HillFresh

"Vraag naar de Limelon barst nu echt los"

Tholen - Vorig jaar introduceerde HillFresh de Limelon op de Europese markt. De reacties op deze nieuwe meloenen waren dusdanig positief dat de Spaanse teelt dit jaar is verdrievoudigd. Momenteel is het seizoen vanuit Almeria gestart en vanaf week 26 zullen ook de eerste volumes vanuit Murcia op de markt komen. "Mensen hebben vorig jaar met de Limelon kennisgemaakt en de vraag barst nu volop los", vertelt Geerten van Luttikhuizen.

Tijdens de Fruit Logistica tekende HillFresh een overeenkomst met het Taiwanese veredelingsbedrijf Known You Seed om de Limelon exclusief te verkopen op de Europese markt. De meloen combineert het sappige van de meloen met de friszure smaak van de limoen. "Het is geen andere Galia of Cantaloupe, maar een echte nieuwe meloen en de reactie van onze retailklanten was dan ook dat er eindelijk weer iets nieuws in het schap te verkrijgen was."

"De Limelon is een hele zoete meloen - we sturen op een brix van 14 - maar het frisse van de limoen zorgt tegelijkertijd voor een heel andere smaakbeleving dan de bestaande meloenen in de markt. Daarbij combineert de Limelon dat met een uitstekende shelf life", vertelt Geerten. "We zijn hard op weg om deze meloen jaarrond beschikbaar te hebben. "We hebben inmiddels trials gehad in Brazilië, Senegal en Costa Rica. Spanje vormt echter het belangrijkste seizoen. Met de meloenen uit Murcia gaan we door tot eind augustus/ begin september, waarna we de overstap maken naar het Braziliaanse seizoen", vertelt de importeur.

"We verkopen de Limelon aan retailers door heel Europa. Het is mooi om te zien wat deze nieuwe meloen losmaakt, zo wordt de Limelon op social media volop gedeeld. Ook de luxere groothandel pakt hem goed op en we verwachten dat na de versoepeling van de Corona-maatregelen er ook weer vraag vanuit de foodservice zal komen!"

Voor meer informatie:
Geerten van Luttikhuizen
HillFresh
Tel: +31(0)180-898060 
geerten@hillfresh.eu 
www.hillfresh.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven