Principe di Puglia: "We hebben nog nooit zoveel broccoli verkocht in zo'n korte tijd"

Veel vraag naar biologische broccoli uit Apulië

“In deze tijd van het jaar is de beschikbaarheid van broccoli een belangrijke concurrentiefactor, zeker als het op biologische wijze is geteeld. De gunstige weersomstandigheden maken het mogelijk om de broccoli tot eind juni op de markt te brengen.” Dat laat het Italiaanse Fratelli Dimallio weten. Dit bedrijf uit Apulië, dat lid is van de coöperatie Principe di Puglia, houdt zich uitsluitend bezig met de teelt van biologische groenten en fruit.

“De vraag is erg hoog, zowel uit het binnen- als buitenland. We moeten nog 70 hectare oogsten maar het tekort aan mankracht zorgt voor vertraging. We maken ons ook zorgen over de temperatuurstijgingen en het daaruit voortvloeiende verlies van gewassen die nog moeten worden geoogst.”

“Sinds de coronacrisis is de vraag naar broccoli met 30% gestegen. Zodra het is geoogst, gaat het naar de faciliteit, waar het wordt verwerkt en verpakt.”

“Er zijn nog steeds veel supermarkten in Italië die grote hoeveelheden broccoli vragen en ook vanuit het buitenland neemt de vraag toe, vooral uit Denemarken, Duitsland en Polen. De afgelopen twee weken zijn de prijzen ondanks het tekort aan mankracht stabiel gebleven.”

“We hebben nog nooit zoveel broccoli in zo’n korte tijd afgezet. Ons personeel heeft keihard gewerkt en we zijn ze erg dankbaar. Het lijkt erop dat onze Apulische, biologische broccoli meer erkenning krijgt van nationale en internationale kopers.”

Voor meer informatie:
Principe di Puglia Soc. Coop. Agr.
Via La Menola, 15
71047 – Stornara (FG)
Italië
+39 0885/434072 - 388/3520921
commerciale@principedipuglia.it
www.principedipuglia.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven