Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar werkt in Schotland met Snappy Shopper

Verbeterde relaties tussen retailers en leveranciers
Supermarkten gaan steeds beter om met hun leveranciers. Dit blijkt uit een rapport van de Groceries Code Adjudicator. Supermarkten houden zich steeds beter aan de gedragsregels, zoals deze zijn opgesteld in de Groceries Supply Code of Practice. Uit een enquête onder bijna 1.500 directe leveranciers van 13 grote retailers kwam naar voren dat ongeveer 36% van de leveranciers in de afgelopen 12 maanden een probleem met een retailer had. In het vorige jaar stond dit percentage nog op 41%.
Bron: FarmingUK 

Turkse supermarktomzet met 30% omhoog
De Turkse retailsector zag in maart de omzet bij constante prijzen jaar op jaar met 0,2% dalen. Met name het segment van non-food retail werd hard getroffen, met een omzetdaling  van 8,7%. Dit blijkt uit cijfers van het Turkse nationaal bureau voor de statistieken, TurkStat. De omzet van online retailers steeg in dezelfde periode fors met 48,3%. Ook groeide de omzet van supermarkten significant met 32,2%.
Bron: AA.com.tr 

Spar werkt in Schotland met Snappy Shopper
Snappy Shopper, een thuisbezorgplatform voor boodschappen, heeft zijn app geïntroduceerd bij Spar-locaties in Schotse steden als Dundee, Aberdeen, Glasgow, Inverness, Uddingston and Ayr. Volgens de directeur van de Schotse tak van Spar, Colin McLean, zal de samenwerking met Snappy Shopper zorgen voor meer gebruiksgemak en mogelijkheden voor thuisbezorging. Snappy Shopper is op dit moment beschikbaar bij meer dan 300 Spar-winkels in het Verenigd Koninkrijk.
Bron: TalkingRetail

VK: Tesco verandert regels voor bonussen 
Directieleden van Tesco hebben in het afgelopen jaar hogere bonussen gekregen. De reden voor de bonussen is omdat de manier waarop deze werden berekend is veranderd. Voorheen werd Ocado gebruikt als maatstaf. De bonussen zijn afhankelijk van het succes van concurrerende ketens, zoals onder andere Ocado. Omdat Ocado een enorm succes heeft gezien, zou Tesco in vergelijking slechter hebben gepresteerd en zou als gevolg hiervan een lagere bonus voor directieleden worden uitgekeerd. De raad van bestuur besloot echter dat Ocado niet meer te vergelijken is met traditionele supermarkten, gezien het bedrijf zich ook profileert als tech-leverancier. Door Ocado uit de vergelijking te verwijderen, komen de prestaties van Tesco relatief beter over. Als het resultaat van Ocado nog in de vergelijking werd meegenomen, had Tesco-CEO een bonus van £ 1,6 mln (€ 1,82 mln) misgelopen. 
Bron: BBC.com

VS/Canada: ketens vereisen gezichtsmaskers bij bezoek
Een aantal Amerikaanse winkelketens, waaronder Longos en Costco, stellen nu als eis voor een supermarktbezoek dat de klant een gezichtsmasker draagt. Andere retailers zoala Whole Foods stellen deze eis nog niet, maar stellen het wel zeer op prijs. De Canadese op de Aziatische gemeenschap gerichte keten T&T Supermarket vereist ook van het eigen personeel dat er gezichtsmaskers worden gedragen. De houding tegenover gezichtsmaskers is in de afgelopen maanden veranderd. Aanvankelijk waren Canadese experts nog kritisch over het nut van de maskers. Nu zijn diezelfde experts echter van mening dat de maskers daadwerkelijk kunnen helpen tegen verspreiding van het coronavirus
Bron: CBC.ca 

VS: Kroger neemt meer dan 100.000 werknemers aan wegens COVID-19
Kroger heeft in de afgelopen acht weken meer dan 100.000 nieuwe medewerkers aangenomen. De afgelopen acht weken komt overeen met de periode die begon nadat president Trump de noodtoestand rondom het coronavirus uitriep. Onder de nieuwe werknemers bevinden zich mensen die voorheen in sectoren actief waren, die relatief zwaar getroffen zijn door de coronacrisis, zoals de horeca. Met de nieuwe collega's staat het werkleger van Kroger op 560.000 medewerkers. Dankzij de extra arbeidskrachten was Kroger tijdens de pandemie in staat om beter de veiligheid voor klanten te garanderen en het aanbod beschikbaar te houden. Kroger heeft nu een netwerk van 2.757 supermarkten verspreid over 35 Amerikaanse staten.
Bron: SupermarketNews

Real Canadian Superstore geopend in East Village in Calgary
Real Canadian Superstore heeft een nieuwe vestiging geopend in East Village in Calgary. De nieuwe locatie wijkt af van andere Superstore-vestigingen in Canada. Volgens het moederbedrijf Loblaw heeft de locatie een oppervlak van 7.400 vierkante meter. Daarmee is dit de eerste Superstore-locatie in een stadsomgeving. Andere vestigingen van Real Canadian Superstore in de omgeving van Calgary hebben een omvang van rond de 13.000 vierkante meter.
Bron: Calgary Herald 

VS: Amazon wil mogelijk Fairway-winkels overnemen
Amazon is naar verluid op zoek naar mogelijkheden om vestigingen van de failliete keten Fairway Market over te nemen. In maart van dit jaar nam Amazon al twee winkels van deze keten over voor een bedrag van $ 1,5 mln (€ 1,38 mln). Enkele van de winkels waar Amazon interesse in zou hebben zijn een filiaal in de wijk Douglaston in Queens, een locatie in de stad Westbury op Long Island en een vestiging in Harlem. "Amazon kijkt rond, maar niemand weet wat het bedijf van plan is of wat er met de overgenomen winkels gaat gebeuren", aldus een eigenaar van een Fairway-filiaal in een gesprek met de NY Post.
Bron: NYPost 

VS: Hannaford zoekt 2.000 nieuwe werknemers wegens COVID-19
De Amerikaanse supermarktketen is op zoek naar 2.000 nieuwe medewerkers in verband met de toegenomen vraag door het coronavirus. Eerder werden in maart al 2.200 nieuwe werknemers aangenomen. Het nieuwe personeel is met name nodig voor de afhaaldienst Hannaford To-Go en voor de nieuwe, strenge reinigingsprocedures die het bedrijf heeft ingezet. Op dit moment heeft de keten in totaal meer dan 27.000 personeelsleden in dienst, verspreid over het netwerk dat vijf Amerikaanse staten beslaat.
Bron: DailyGazette