Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
André Boon, Scherpenhuizen:

"Goede mangoverkoop supermarkten, daarbuiten zeer gelimiteerd"

Tholen - Het Peruaanse mangoseizoen loopt momenteel op zijn einde met de laatste binnenkomsten uit het Casma-gebied. "We krijgen nu nog twee weken binnenkomsten in kleine volumes binnen. Daarnaast zijn er vanuit Brazilië wat Palmer en Tommy Atkins-mango's op de markt, maar van een al te groot aanbod is geen sprake", vertelt André Boon van de firma Scherpenhuizen. "Prijstechnisch was het geen makkelijk seizoen vanwege volumes en kwaliteit. De laatste twee weken zien we de prijzen wel sterk stijgen."

De impact van het Corona-virus op de mangoverkoop valt of staat volgens hem bij de supermarktprogramma's. "De afname van restaurants en ambulante handel is sterk afgenomen. Zonder programma's van supermarkten is de verkoop daarom zeer gelimiteerd. Anderzijds zien wij dat de mangoverkoop bij de supermarkten wel goed op niveau blijft", constateert de importeur.

Inmiddels staat ook het Afrikaanse mangoseizoen alweer voor de deur. "Wij gaan dit weekend de eerste mango's in Ivoorkust en Mali verladen. Die hebben we eind van de maand in beperkte volumes beschikbaar. De vooruitzichten zijn goed. Vanwege de strengere fytosanitaire eisen zullen er naar verwachting minder mango's arriveren, maar wellicht is dat voor de marktsituatie alleen maar goed. De Corona-maatregelen zullen deels bepalen wat we aan mango's nodig hebben", besluit André.

Voor meer informatie:
André Boon
Scherpenhuizen
T: +31 402584669
M: +31 6 547 288 50
A.Boon@scherpenhuizen.nl 
www.scherpenhuizen.nl