Gemberimporteur BC Lifestyle levert 15.000 mondmaskers aan lokale GGD

"Zolang het Corona-virus er is, blijven mensen gember kopen"

Tholen - De vraag naar gember is momenteel torenhoog. "Met name supermarkten blijven alleen maar meer naar gember vragen. Het is een gekkenhuis", vertelt Paul Yin van BC Lifestyle. "Vanwege de heilzame werking van gember blijven mensen kopen. Markten als Oost-Europa doen normaal niet mee voor deze prijzen, maar blijven nu kopen en sinds vorige week zijn we ook een grote vraag uit Rusland ontstaan. Ik verwacht dat zolang het Corona-virus blijft bestaan, mensen gember blijven kopen."

Tegelijkertijd is de beschikbaarheid van de gember beperkt. "Door de lockdown in China afgelopen maand waren er problemen om de containers te versturen vanuit China en waren er aan de importkant ook zorgen om te importeren. Om die twee redenen is de aanvoer niet stabiel. Wij krijgen onze reguliere volumes binnen, maar door de extreme vraag is onze voorraad ook kleiner", constateert Paul. "En de alternatieven zijn beperkt. Er komt wat jonge gember per luchtvracht vanuit Brazilië binnen, maar dat is niet voldoende om het tekort op te vullen."

Paul hoopt dat de prijzen stabiel zullen blijven. "Het zijn extreem hoge prijzen, maar voor deze prijzen kan de consument wel gember blijven kopen. Als de prijs verder omhoog gaat, wordt dat lastig."

Deze week heeft BC Lifestyle ter ondersteuning van de lokale GGD in de strijd tegen het Corona-virus 15.000 mondmaskers geregeld van haar strategische leverancier Shenzhou Youan Food in China. De eerste 7.500 stuks zijn op 8 april gedoneerd aan de GGD Gooi en Vechtstreek. Voor de overige 7.500 stuks is er contact met GGD Rotterdam.

Voor meer informatie:
Paul Yin
B&C Lifestyle B.V.
Barbizonlaan 104
2908 ME, Capelle aan den IJssel 
Mob: 06-40730628
yin@bclifestyle.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven