Peter Hobert, BUD Holland: "Je kunt beter mensen blij maken dan producten weggooien"

"Reacties op particuliere verkoop exotenpakketten hartverwarmend"

Tholen - Als importeur van exotische groenten, fruit en specialiteiten van over de hele wereld wordt BUD Holland ook hard geraakt door de Corona-crisis. "Een groot deel van onze klandizie zit in de zogeheten high-end markten. Nu de horeca, in de meest brede zin van het woord, internationaal volledig op zijn gat ligt, is de verkoop naar die kanalen naar een minimum gedaald", vertelt algemeen directeur Peter Hobert.

"Natuurlijk blijven we wel doorverkopen, al is de export nu vooral gericht buiten Europa", vervolgt Peter. "De retail heeft een aantal commodities zoals gember, zoete aardappelen, mango's, avocado's en flespompoenen standaard in het assortiment en richting de feestdagen wordt het assortiment meestal opgeschaald. De exclusievere exoten zag je anders al nauwelijks in het schap en nu ook niet. De speciaalzaken nemen via de diverse groothandelaren nog wel de exclusievere producten af."

Voor BUD Holland reden om donderdag- en vrijdagmiddag een Exoten Drive-in te organiseren voor het pand. "We hebben al diverse donaties aan voedselbanken gedaan en hopen met deze acties de situatie toch nog een positieve schwung te geven. Het is geen financiële oplossing, want het creëert veel werk en je verdient er niets aan, maar je maakt er mensen blij mee en je hoeft de producten niet weg te gooien. Daarbij zijn we enorm verrast door de animo voor deze particuliere verkoop. De reacties zijn echt hartverwarmend. De actie is wegens succes dan ook uitgesteld, want anders krijgen we alle exotenpakketten niet ingepakt", vertelt Peter, enthousiast.

Het exoten pakket is gevuld met 450 gram asperges, één Readylicious mango, twee Readylicious avocado's, vier stuks passiefruit, vier zwarte vijgen, één granaatappel, 250g peulen, 150g bimi, één papaya, één pitahaya, baby mais, 200g physalis, 125g Mesclun of rucola sla, 1 carambola, 75g Lemongrass en vier stuks gekookte mais. De prijs voor één pakket is 12,50 euro, bij 3 pakketten of meer: €10,- per pakket. Alleen pinnen is mogelijk.

"Ik hoop voor ons, maar ook voor alle collega-ondernemers dat we deze moeilijke tijden doorstaan. Ik heb in mijn carrière al een aantal crises meegemaakt, maar bij deze kan bijvoorbeeld de bankencrisis van 2008 nog niet in de schaduw staan. De economische gevolgen zijn groot en het herstel zal dan ook nog maanden duren met fatale gevolgen voor een aantal bedrijven. Ik prijs me gelukkig dat we een gezond bedrijf zijn, maar hoop ook van harte dat onze collega's de dans ontspringen", besluit Peter. "Daarbij zet zo'n crisis je wel tot nadenken hoe kwetsbaar we allemaal zijn. Ik verwacht dan ook dat de wereld er na deze crisis anders uit zal zijn. Bepaalde beroepsgroepen waar we nu volledig op leunen, zullen meer aandacht krijgen."

Voor meer informatie:
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 53 53 53
Fax: (0174) 51 39 12
www.bud.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven