Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Maes, Special Fruit

“Beschikbaarheid garanderen voor avocado’s, mango’s, zachtfruit en speciale groenten is momenteel het belangrijkst”

Tholen – “Nu veel landen in een ‘lockdown’ zijn en de horeca verplicht haar deuren moet sluiten merken ook wij de gevolgen van het coronavirus”, zegt Koen Maes van Special Fruit. “Voor bepaalde producten is er heel veel vraag en voor andere producten zien we de vraag instorten. Naar specialties die voornamelijk in horeca worden gebruikt, is momenteel weinig vraag. Voor gebruiksvriendelijkere producten die in een lagere prijsklasse vallen ontploft de vraag. De vraag per afzetmarkt verschilt ook erg van elkaar. Alle landen hanteren hun eigen maatregelen, daarom is er geen duidelijke lijn te trekken in de vraag.”

“We zetten momenteel voornamelijk in op het garanderen van de continuïteit van onze belangrijkste producten: avocado’s, mango’s, zachtfruit en speciale groenten waaronder asperges. Qua aanvoer hebben we nog geen grote problemen geconstateerd. Maar de logistieke factor blijft een zeer onzekere schakel. Alles duurt wel wat langer, omdat er vluchten worden geschrapt. Bij de grensovergangen kunnen de chauffeurs vertraging oplopen, maar daar is helaas niet aan te ontkomen”, aldus Koen.

Hoewel diverse collega’s thuis aan het werk zijn, is Special Fruit volledig operationeel. Alle afdelingen zijn aan het werk en iedereen doet zijn best om de klant zo goed mogelijk te bedienen. “Bezoekers zijn helaas niet meer toegestaan en de personeelsleden die op kantoor en in de loodsen aan het werk zijn moeten voldoende afstand van elkaar nemen. We nemen in deze situatie geen risico, dus nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen. Elke dag volgen we nauwgezet de evoluties op om strenger en pro-actiever in te grijpen waar nodig. De solidariteit onder de collega’s en onze partners is groot. Het besef dat we mekaar nodig hebben is sterk aanwezig.”

Voor meer informatie:
Koen Maes
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32 3 3170660
Koen.maes@specialfruit.be  
www.specialfruit.be