Historische mijlpaal voor Italiaanse appelsector

VOG exporteert eerste Italiaanse appelen naar Vietnam

Een primeur voor VOG, de vereniging van Zuid-Tiroolse fruitcoöperaties: Begin maart werd de eerste container met appelen van eigen bodem geladen voor Vietnam. De in totaal 8 ton appelen zullen in iets minder dan een maand in Azië aankomen.

De export naar Vietnam is het resultaat van lange en moeizame onderhandelingen die sinds eind 2015 aan de gang zijn. De precisering van de fytosanitaire eisen was een bijzonder aandachtspunt tijdens het onderhandelingsproces, gevolgd door een aantal inspecties door de Aziatische plantenziektekundige dienst.

Eerste appeltransport naar Vietnam, op de foto van links naar rechts: Alessandro Dalpiaz (Assomela), Peter Runggatscher (Plantenziektenkundige Dienst, Provinciaal Bestuur Zuid-Tirol), Klaus Hölzl (VOG Sales Manager), Alex Mair (VOG Export Sales Manager voor Azië)

Historische mijlpaal
"Met de eerste levering aan Vietnam heeft niet alleen onze vereniging, maar de hele nationale appelmarkt een belangrijke mijlpaal bereikt. Er is nog nooit een appel uit Italië naar Vietnam verscheept voor 5 maart, dus die datum is voor ons van historisch belang. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om Assomela, de vertegenwoordiger van de belangen van de Italiaanse appeltelers, te bedanken en ik hoop dat we onze samenwerking met Vietnam in de nabije toekomst kunnen consolideren en voortzetten," zegt VOG directeur Walter Pardatscher.

Openstelling van de markt van groot belang
Naast de VOG, het CSO (Centro Servizi Ortofrutticoli) in Ferrara, hebben vele andere instellingen, van de regionale autoriteiten tot het ministerie van Landbouw, het Nationaal Instituut voor de Export (ICE) en de Italiaanse ambassade in Hanoi bijgedragen aan de succesvolle openstelling van de Vietnamese markt. Al deze organisaties communiceerden voortdurend met Assomela tijdens de onderhandelingen.

"In een tijd die zeker niet gemakkelijk is voor de internationale uitwisseling van goederen, is de openstelling van de Vietnamese markt van nog groter belang. Het illustreert, zelfs ver buiten de appelsector, dat het vertrouwen in de markten en de handel tussen ver van elkaar verwijderde landen is hersteld," voegt Assomela directeur Alessandro Dalpiaz eraan toe. Naar verwachting zullen Taiwan en Thailand in de nabije toekomst Vietnam navolgen.

Groot potentieel in Vietnam
VOG-verkoopmanager Klaus Hölzl ziet een groot potentieel op de Vietnamese markt: "Wij volgen de gebeurtenissen in Vietnam met grote belangstelling. Nu is het belangrijk om een vertrouwensvolle samenwerking op te bouwen. Die is nodig om het vertrouwen te winnen van de eindgebruiker en om zelfs de laatste kritische punten van de overeenkomst te overkomen."

De eerste container met VOG appelen is dus onderweg naar Vietnam en zou daar in iets minder dan een maand moeten aankomen. Dan kan de consument zich overtuigen van de smaak van de appelen en de unieke kwaliteit van Zuid-Tirol.

Voor meer informatie:
VOG
Via Jakobi 1/A
I-39018 Terlano (Südtirol)
+39 0471 256 700
info@vog.it
www.vog.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven