Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese exporteurs hebben grote voorraad gember

De uitbraak van het Coronavirus heeft een enorme impact op de Chinese exporteurs. De meeste versbedrijven hebben hun activiteiten bijna een maand moeten onderbreken. Sinds deze week mogen sommige bedrijven in bepaalde regio's hun bedrijf weer opstarten.

Ma is een gemberexporteur uit Anqiu, Shandong. Zijn bedrijf herstartte de verwerking op 14 februari. "Op dit moment zijn de meeste van onze medewerkers weer aan het werk. De verwerkingscapaciteit keert geleidelijk terug naar het normale niveau en we kunnen de nieuwe bestellingen nog steeds op tijd leveren."

"Op dit moment ligt de exportprijs rond de 1.620 euro/ton, wat relatief hoog is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Overzeese importeurs wachten af hoe de markt zich zal ontwikkelen. Tot nu toe hebben we de indruk dat deze importeurs zich geen zorgen maken over de toestand van het product. Deze week hebben we 40 ton gember geƫxporteerd naar de overzeese markt. De export is iets lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Omdat we de afgelopen weken niet hebben kunnen exporteren, is onze huidige voorraad hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar."

"Ik heb gehoord dat er op de Europese markt momenteel een grote vraag naar Chinese gember is, maar het is moeilijk te zeggen hoe de Chinese markt daarop zal reageren. Het hangt allemaal af van de vraag of de situatie van het Coronavirus zal verbeteren," zegt Ma over zijn verwachting hoe de gembermarkt zich in de volgende periode zal ontwikkelen.

Mr Ma
Anqiu Xinheng Food Co., Ltd.
+8615666066879
jacky.ma@xinhengfoods.com

Publicatiedatum: