Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ive Lambert, Starfruit

“Na flinke prijsstijging voor avocado’s lijkt de prijs weer te stabiliseren”

Tholen – De Peruaanse mangoproductie schakelt momenteel over naar het productiegebied Casma. “We hebben een periode achter de rug met veel aanvoer en veel kleine maten”, vertelt Ive Lambert van Starfruit. “Met name in het begin van het seizoen overspoelde de maten 9/10/12 de markt. Vanwege de matige vraag lagen de prijzen vrij laag. Echter nu Casma in productie komt, verwachten we minder volume, waardoor de prijzen hopelijk wat omhoog gaan. Zowel voor de exporteur als voor de importeur waren de prijzen de afgelopen periode laag, dus zou het fijn zijn dat de prijzen de komende weken zullen stijgen.”

“Voor avocado’s zitten we momenteel terug op hogere prijzen dan een aantal weken geleden. De afgelopen weken is de prijs behoorlijk gestegen, maar op het moment lijkt de prijs te stabiliseren. Dit komt doordat het seizoen in Peru langzaam begint op te starten en als we kijken naar het avocadoareaal in Peru en de hoge prijzen in Europa, kunnen we best wat volumes verwachten. Ik denk dat de trend voor avocado’s de komende weken dalend is, ook vanwege de vraag, deze is niet super hoog. Echter na februari verwacht ik dat de vraag weer wat aan gaat trekken”, besluit Ive.

Voor meer informatie:
Ive Lambert
Starfruit Company
Werkhuizenkaai 112-154
Brussel - België
Tel: + 32-022420876
Starfruit@starfruit.be    
www.star-fruit.eu