Nieuwe Herbox voor optimale temperatuurbeheersing tijdens transport verse kruiden

Afrex Zuid-Afrika breidt aanbod eetbare bloemen en verpakkingen verder uit

Afrex Zuid-Afrika, exporteur van meer dan 80 verschillende en unieke soorten mini-groenten, eetbare bloemen en verse kruiden, zal haar producten presenteren tijdens de vakbeurs Fruit Logistica, Hall 26, Stand D-19. 

"Afrex Zuid-Afrika zal twee nieuwe producten introduceren en nodigt  alle geïnteresseerden uit om haar stand te bezoeken en kennis te maken met alle nieuwe producten," zegt John Kowarsky, die samen met Etienne Taitz eigenaar is van Afrex Zuid-Afrika.

De Blue Butterfly Pea of Clitoria ternatea (foto's: Afrex South Africa)

“Ons plan is om naast de vele eetbare bloemen, die wij aanbieden, op iedere dag van de vakbeurs om 10 uur uur een nieuwe eetbare bloem te presenteren. Zo zullen we de vele gezonde eigenschappen van de Clitoria ternatea, die beter bekend is als de Blue Butterfly Pea, toelichten. In samenwerking met Carla Jenkins van de kwekerij Plantforum hebben we deze plant uit zaad gekweekt en nu zijn we klaar om deze bloem naar onze klanten te exporteren. We nodigen alle bezoekers uit om naar onze stand te komen om dit nieuwe product, en vele andere, te zien."

Naast de Blue Butterfly Pea-bloem zal Afrex ook een nieuw ontworpen en zeer innovatieve doos introduceren, die de naam Herbox heeft gekregen (op de foto rechts).

Deze doos is bedoeld voor verse kruiden en zal de kwaliteit van het product aanzienlijk ten goede komen. De nieuwe verpakking (waarop patent is aangevraagd) werd ontwikkeld door Amnon Zamir van Cargolite en garandeert een goede ventilatie wat noodzakelijk is tijdens het transport van verse kruiden.

Vanaf de bron tot aan de plaats van bestemming zal deze doos de natuurlijk temperatuurtoename van het product minimaliseren en bijdragen aan het op peil houden van de producttemperatuur. Tijdens recente proeven in Israël en Kenia heeft deze doos zijn voordelen ruimschoots bewezen. John, Amnon en Etienne lichten de voordelen die de Herbox te bieden heeft graag toe aan bezoekers van hun stand.

John Kowarsky en Etienne Taitz geloven in groei op potentiële markten in Europa, Oost-Europa, Rusland, de Golfregio en nieuwe opkomende markten in het Verre Oosten, die nu ook al zeer belangrijk voor het bedrijf zijn. 

"We zullen daarom een breed assortiment aan mini- en microgroenten, kruiden en eetbare bloemen en bladeren presenteren tijdens de vakbeurs," legt John uit. Hij merkt op dat de productlijn eetbare bloemen een sterke groei voor het bedrijf vertegenwoordigt. Vandaar dat Afrex haar aanbod aan eetbare bloemen verder uit zal breiden en haar wereldwijde klantenbestand spannende, nieuwe producten aan zal kunnen bieden. 

"De nieuwe, innovatieve kruidendoos zal door Afrex gebruikt gaan worden voor het leveren van verse kruiden aan haar klanten en hiermee zal de logistieke koelketen aanzienlijk worden verbeterd, zodat de klant de eindgebruiker een nog beter product kan leveren," aldus Etienne. 

De nieuwe Herbox

Afrex exporteert al sinds 2003 versproducten uit Zuid-Afrika die het bedrijf inkoopt bij gecontracteerde telers die zich verspreid over verschillende klimaatzones bevinden, zodat een consistente aanvoer van producten kan worden gegarandeerd. Afrex investeert daarnaast in teeltunits ter ondersteuning van haar telers. 

Afrex heeft kantoren in Johannesburg en Kaapstad en beschikt over pakstations in de nabijheid van luchthavens om er zeker van te zijn dat de versproducten binnen zes tot acht uur, maar altijd binnen één dag, naar hun bestemmingen worden verzonden. 

Mini-groenten uit het assortiment van Afrex 

Vanwege de kwetsbaarheid van de producten waarmee zij werkt, heeft Afrex systemen ontwikkeld om de koelketen te garanderen waardoor het bedrijf in staat is om om haar klanten overal te wereld hoogwaardige producten te leveren.

"We kijken er naar uit om onze producten aan nieuwe markten te kunnen leveren en gaan graag de uitdaging aan om ons productaanbod af te stemmen op de voorkeuren van nieuwe internationale markten," zegt John tot besluit. 

 

Bezoek Afrex Trading in Hall # 26 Stand D-19 op Fruit Logistica in Berlijn.

Voor meer informatie:
John Kowarsky & Etienne Taitz
Afrex - South Africa
Email: johnk@afrextrading.

etienne@afrextrading.

www.afrextrading.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven