Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen gevolgen voor Chinese gemberexport door concurrentie uit Zuid-Amerika

Hoewel het areaal voor de gemberteelt in China dit jaar is toegenomen, is de opbrengst met 25% afgenomen. De reden hiervoor is omdat wegens het regenachtige weer tijdens het seizoen de grond van het nieuwe areaal niet op tijd kon worden voorbereid. Over het algemeen is de gemberopbrengst in Shandong op hetzelfde niveau als in het vorige jaar. Dong Ruicai, de manager van Anqiu Sanhui Food Co., Ltd., geeft uitleg bij de huidige situatie in de Chinese gembersector en de exportmarkt

“De prijzen voor gedroogde gember die vanuit China naar Europa wordt geëxporteerd zitten tussen de €1.400 en €1.650 per ton. Nu het Chinese nieuwjaar echter in aantocht is, neemt de vraag op de binnenlandse markt van China toe. Ook de exportprijzen zullen hierdoor meer gaan schommelen. Aangezien China de grootste exporteur van gember ter wereld is, zullen de veranderingen in de prijzen bij de Chinese gemberexport onvermijdelijk leiden tot veranderingen in prijzen voor de grootste buitenlandse markten."

"Chinese gember heeft in deze buitenlandse markten een aantal voordelen op het gebied van concurrentie", zegt Dong. "In vergelijking met andere producerende landen heeft de Chinese sector veel meer ervaring met het in bewaring plaatsen van gember. We kunnen hierdoor het hele jaar rond blijven leveren. Andere gember-exporteurs zijn daar op dit moment nog niet in staat. Hoewel gember uit Zuid-Amerika dankzij lage prijzen in het huidige seizoen vrij populair is in de Europese markt, denk ik niet dat dit op de lange termijn invloed zal hebben op de Chinese gemberexport. We hebben dit jaar 500 containers met ongeveer 10.000 ton aan gember geëxporteerd."

"Europa is een van onze belangrijkste markten in het buitenland. In de afgelopen jaren hebben Europese importeurs steeds strengere regels opgesteld voor de kwaliteit van Chinese gember. Om aan deze vereisten voor kwaliteit tegemoet te komen, zijn de kosten voor investeringen in nieuwe zaailingen, de arbeidskosten en andere bijkomende kosten steeds meer aan het toenemen. Al met al heeft dit de kosten voor Chinese gember doen stijgen en heeft dit onze positie zwakker gemaakt met betrekking tot het concurrerend vermogen op prijs."

"Aanvankelijk werd gember vooral op de Europese markt gezet als een smaakmaker. Er zijn nu echter steeds meer buitenlandse klanten die gember toepassen als medicinaal ingrediënt of bij het bereiden van dranken. Daardoor neemt de export naar Europa elk jaar weer wat meer toe", aldus Dong. "Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en andere landen zijn onze belangrijkste afzetmarkten binnen Europa. We verpakken onze producten onder verschillende specificaties, afhankelijk van de behoeftes per verschillende markt.”

Volgens Dong heeft de Chinese gembersector te maken met een aantal uitdagingen. "Ten eerste moet de gembersector als geheel zijn teeltmanagement verbeteren en strengere controles uitvoeren op kwaliteit. Ook moeten bedrijven voortdurend hun logistieke technologie verbeteren, zodat ze beter om kunnen gaan met de temperatuurverschillen tijdens transport op lange afstand. Ik denk dat Chinese gember wereldwijd onoverwinnelijk kan worden, maar alleen als de verschillende bedrijven in de sector gezamenlijk werken aan een Chinees merk."

Anqiu Sanhui Foods Co., Ltd. heeft meer dan 20 jaar ervaring in de export van gember. Het bedrijf levert voornamelijk aan het hogere marktsegment in regio's als Europa, Noord-Amerika en Japan. Verder heeft Anqiu Sanhui Foods alle relevante certificaten behaald, zoals GAP, smate, BRC, GRASP en biologische certificaten.

Meer informatie:

Contact: Dong Ruicai
Company: Anqiu Sanhui Foods Co., Ltd.
Phone: +86 13853607518
Email: sanhuidrc77@163.com
Website: www.sanhuifood.net / en

Publicatiedatum: