Seth Holmes - Desert Fruit Namibië

"We verladen onze dadels vers om ze te laten rijpen bij de consument"

Desert Fruit Namibia is een dadelteler die speciale rassen zoals Medjoul, Zamli, Khallas en Bahri teelt en vermarkt. Desert Fruit rekent op een goede dadeloogst, die voor eind januari/begin februari gepland staat. 

Directeur Seth Holmes legt uit dat het bedrijf haar aanbod voortdurend heeft verbeterd, in het bijzonder voor het ras Barhi, en zich daarnaast richt op het verhogen van zowel de productie als kwaliteit.

“We weten dat er veel vraag is naar onze verse dadels, met name in het Midden- en Verre Oosten maar ook in Europa groeit de markt. We verladen onze dadels vers zodat ze bij de consument kunnen rijpen. Dit biedt consumenten de mogelijkheid om het fruit in verschillende stadia van rijping te eten en dit geldt vooral voor de Ruthab-dadel."

Charles Edmonds, technisch manager van het bedrijf, voegt eraan toe dat Desert Fruit aan de Barhi-dadel heeft gewerkt om de markt een assortiment van hoge kwaliteit te kunnen leveren. "Bahri is het traditionele ras dat jaarrond grote ronde dadels geeft. We verwachten in het nieuwe jaar een product van goede kwaliteit te kunnen oogsten."

Desert Fruit exporteert verse dadels naar het Verre Oosten, eilanden in de Indische Oceaan, het Midden-Oosten, de VAE en sinds kort ook naar Europa, dat door het bedrijf als een groeimarkt wordt beschouwd. De dadels worden per luchtvracht binnen 72 uur na de oogst al verzonden zodat ze aan de hoogste kwaliteitseisen van de markt voldoen. De nieuwe oogst zal voor Ramadan gereed zijn om verladen te worden.

 

Voor meer informatie:
Charles Edmonds
Desert Fruit Namibia
Tel: +27 82 384 0224
Email: charles@desertfruit.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.