"We verwachten op Europese markt een sterke vraag naar Chinese gember"

"De totale Chinese gemberoogst is dit seizoen wat lager vanwege extreme weer. De huidige prijs is hoog en het ziet er voorlopig niet naar uit dat de prijs gaat dalen. De prijs is hoger dan vorig jaar rond deze tijd maar de kwaliteit van het product is dan ook stukken beter dan vorig seizoen. Als we naar onszelf kijken, dan ramen we onze oogstdaling op 25% tot 30%," zegt Zhang Yang van Anqui Xinlong Food. 

"De piekperiode voor de gemberexport begint doorgaans in november en duurt tot mei. Het nieuwe exportseizoen is net van start gegaan. De huidige export is nog niet zo hoog maar omdat de seizoenen in Brazilië en Peru ten einde lopen, verwachten we dat deze snel zal groeien. Telers zijn terughoudend met het verkopen van hun voorraad omdat de totale beschikbaarheid lager is en ze hopen dat de exportprijs nog verder zal stijgen."

"De markten in Azië en het Midden-Oosten, Thailand, Vietnam en India worden overspoeld met gember. De aanvoer is enorm en de prijs is betrekkelijk laag. Dit zou een bedreiging kunnen zijn voor de marktpositie van Chinese gember maar we verwachten dat de kwaliteit van onze gember veel beter is en richten ons op de Europese markt." 

"Dit jaar ging de gemberoogst op 9 oktober van start en dat is ongeveer vergelijkbaar met vorig seizoen. De aanvoer is dit jaar stabieler. In december zal er ook weer luchtgedroogde gember  verkrijgbaar zijn. Momenteel wordt de gember verwerkt. We hopen nog meer gember te kunnen exporteren als de vraag in Europa verder aantrekt. Naast de Europese markt leveren we onze gember ook aan markten in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië."

Voor meer informatie:

Zhang Yang

Anqiu Xinlong Food Co., Ltd.

Tel.: +86 139 6364 0217 

WhatsApp: +86 139 6364 0217 

WeChat ID: +86 139 6364 0217 

E-mail: info@xinlong-foods.com 

Website: http://xinlong-foods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.