Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edilson Hernández, directuer van Prime Tropics

Guatemala kan jaarrond fingerlimes leveren

Guatemala zou haar positie als leverancier van fingerlimes kunnen verstevigen. Het bedrijf Prime Tropics, gespecialiseerd in exotisch fruit als ramboetan, achacha en mangosteen, heeft besloten een nieuwe stap te zetten door te investeren in de teelt van het exclusieve citrus. De fingerlimes zijn nog niet zo bekend, maar wordt steeds meer gewaardeerd in de haute cuisine. 

'We zijn het eerste en enige bedrijf in Guatemala die de fingerlimes telen. We hebben 10.000 bomen aangeplant met zowel groene als rode vruchten', vertelt Edilson Hernández, directeur van Prime Tropics. 'We hebben de bomen enige jaren geleden geplant en in 2020 zullen we ons optimum bereiken, maar we kunnen vanaf december beginnen te leveren', voegt hij eraan toe.

Volgens de directeur van dit bedrijf zijn de uit Australië afkomstige fingerlimes nog altijd een seizoensproduct. Niet alleen de belangrijkste leverancier op de markt, Australië, maar ook Californië, Marokko en zelfs Spanje leveren niet het hele jaar door. 'Ons voordeel ten opzichte van andere telende landen zoals Australië is dat wij wel het hele jaar door fingerlimes kunnen leveren doordat wij op verschillende hoogtes verbouwen: van 120m tot 750 m boven de zeespiegel', verzekert Edilson Hernández. 

Volgens de teler en exporteur zijn de grootste uitdagingen bekendheid te geven aan een product wat nu nog vrij onbekend is op de markt en de concurrentie aangaan met Australië en Californië, die al langer actief zijn op de markt en geduchte concurrenten zijn.

Het bedrijf heeft al geëxporteerd per luchtvracht naar Nederland, Spanje en Duitsland. 'We zijn klaar voor de export naar ieder willekeurig land in Europa per vliegtuig om zo de versheid van het product te kunnen garanderen. We hebben ook aspiraties om de Aziatische markten, zoals Singapore te veroveren. Onze hele fingerlimes teelt is GlobalGAP gecertificeerd en wij maken ons sterk voor het betrekken van vrouwen in het arbeidsproces: 95 % van onze werknemers is vrouw'.

Más información:

Edilson Hernández
Prime Tropics
T: +502 57000052
eddy@primetropics.com 
www.primetropics.com 

Publicatiedatum: