"De prijzen hebben de neiging licht te stijgen naarmate het kouder wordt"

"Over ongeveer tien dagen begint de oogst. Dit seizoen willen we onze algehele kwaliteit en vooral de smaak van onze gewassen verbeteren. Al onze gewassen volgen de planning op basis van de overeenkomsten die we met onze partners hebben gesloten", legt Vittorio Gona uit, voorzitter van Società cooperativa siciliana AlbaBio gevestigd in Marina di Ragusa, Sicilië.

Vittorio Gona

De prijzen zijn in lijn met de verwachtingen
"Er zijn twee gewassen waar we ons op concentreren als het gaat om rasverbetering: Datterino-tomaten en San Marzano-tomaten, die vanwege hun smaak eigenlijk het populairst zijn op de markt. De Datterino-tomaten hebben een prijs van gemiddeld €2,00 per kilo en die van de San Marzano ligt rond de €2,20 per kilo."

"Bovendien telen we binnen onze coöperatie ook courgette, kool, selderij, artisjokken, cherry-trostomaten, ovale tomaten en ronde tomaten. De prijzen zijn in lijn met de verwachtingen en hebben de neiging licht te stijgen naarmate het kouder wordt."

Meer aandacht van de instellingen
"Op basis van onze planning verwachten we een toename van de afzet met ten minste 10%. Ondanks de concurrentie van onze Spaanse en Marokkaanse collega's geloven we dat er een kwalitatieve sprong kan zijn in de organisatie van de gewassen en de afzet.

Laten we niet vergeten dat van Marokko ten opzichte van ons een voordeel heeft omdat dit land niet onder het Russische embargo lijdt. Om deze en aanvullende redenen verwachten we meer aandacht van de instellingen en politieke organen."

De telers krijgen de grootste klap
"We waarderen het werk van de Italiaanse minister van Landbouw Teresa Bellanova, vooral de manier waarop ze alle spelers in de keten betrekt, te beginnen met de zwakkere. We zijn vooral blij met het feit dat ze benadrukte dat de teeltkosten niet hoger kunnen zijn dan de afzetprijzen, omdat het altijd de telers zijn die de grootste klap moeten opvangen", zegt de voorzitter.

"Wij zijn het met haar eens dat veel kwesties moeten worden aangepakt, waaronder het klimaat. Om deze reden vragen wij de instituten voor landbouw en de autoriteiten die zich met deze noodsituaties bezighouden, snel te zijn wat betreft het verlenen van hulp. Italië is de wereldleider als het gaat om veel landbouwproducties, maar veel gewassen worden ook in andere landen geteeld en dit fenomeen is nog niet zo overwogen als het zou moeten zijn."

Voor meer informatie:
O.P. Coop. Alba Bio 
Cda Ferranta, SN
97010 Marina di Ragusa (RG) 
Tel.: +39 0932 239003
Tel.: +39 335 7856242
Fax: +39 0932 616014
Email: info@gruppoalbabio.it
Web: www.gruppoalbabio.it 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.