Frederik Musiol, Dieter Fuhrmann Obst & Gemüse Großhandels GmbH:

"Top gastronomie heeft behoefte aan ready-to-eat avocado's"

De avocadomarkt is booming business: ook in Duitsland maakt de gezonde exoot, ondanks de kritiek op de negatieve milieuaspecten, nog steeds een groei door. Ook in de gastronomie zijn avocado's niet meer weg te denken, weet Frederik Musiol van het bedrijf Dieter Fuhrmann Obst & Gemüse Großhandels GmbH uit Berlijn.

"Avocado's zijn een belangrijk product voor ons: juist de hogere gastronomie heeft dagelijks behoefte aan verse, ready-to-eat avocado's. Het is belangrijk dat de avocado's precies de juiste rijping hebben." Het Peruaanse seizoen gaat momenteel ten einde - het Spaanse seizoen staat weliswaar al in de startblokken, maar desondanks geeft men de voorkeur aan producten van overzee: "We zijn over het algemeen meer overtuigd van de producten uit Zuid-Amerika wat betreft uiterlijk en kwaliteit."

Qua prijs liggen de avocado's zeer hoog: "De vraag naar avocado's is momenteel erg groot. Dit leidt sinds circa zes maanden tot recordprijzen. Op sommige plaatsen hebben ze wat betreft de consumptie zelfs de mango's ingehaald." De verkoopprijs per stuk ligt voor ready-to-eat avocado's momenteel tussen de 2,00 en 2,50 euro – afhankelijk van herkomst. "De toegenomen vraag oefent druk uit op de wereldmarkt."

Vooral de gezondheidsvoordelen ziet Frederik als de belangrijkste factor achter de groei: "Avocado's zijn erg gezond, dat wordt gewoon goed ontvangen door de consumenten. Bovendien is de avocado erg veelzijdig." Frederik gelooft ook nog steeds in een toegenomen belangstelling voor exoten, ondanks de discussies om hun negatieve klimaatinvloed.

Voor meer informatie:
Frederik Musiol 
Dieter Fuhrmann Obst- und Gemüsegroßhandels GmbH
Beusselstraße 44 n-q
D-10553 Berlin
Tel: 030/3956060
E-mail: info@dieter-fuhrmann.de
Web: www.dieter-fuhrmann.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven