Adelaide organiseert World Potato Congress 2023

Ervaren onderzoekers en experts van over de hele wereld zullen in 2023 in Zuid-Australië bij elkaar komen nadat Adelaide de rechten won om het World Potato Congress in 2023 te organiseren. 

Potatoes South Australia waagde een succesvolle poging om Adelaide als organisator voor het World Potato Congress 2023 gekozen te krijgen. Het congres trekt meer dan 1.000 vertegenwoordigers aan en levert de staatseconomie € 4 mln op. 

Tim Whetstone, minister voor Primary Industries and Regional Development: "het organiseren van het World Potato Congress is een mooie gelegenheid voor Zuid-Australië en het is de eerste keer dat het evenement in Australië gehouden wordt. Zuid-Australië teelt jaarlijks meer dan 500.000 ton aardappelen en 80% van de binnenlandse vraag. Het congres is een gelegenheid om aan een internationaal publiek te laten zien waarom Zuid-Australië toonaangevend in de aardappelsector is."

Robbie Davis van Potatoes South Australia, die samen met een nationale commissie de aanbeveling om het congres naar Zuid-Australië te halen maakte, was blij met het succes van zijn voorstel.

Damien Kitto van het Adelaide Convention zei dat de tuinbouw in Zuid-Australië van groot belang is door z'n economische waarde, z'n innovaties van wereldklasse en het creëren van banen. 

Het congres is een gelegenheid voor telers, onderzoekers, groothandel en retail, verwerkers, exporteurs en alle andere aandeelhouders in de waardeketen om sterkere netwerken te bouwen en om over alle aspecten van de sector te kunnen spreken, zowel met mensen uit ontwikkelde landen als uit gebieden die in de sector aan het groeien zijn.

Het Congress 2023 volgt op dat van 2021, dat in mei 2021 georganiseerd zal worden door de Ierse Potato Federation in Dublin.

Voor meer informatie:
World Potato Congress
Tel: +1 902 368 8885
Email: info@potatocongress.org
www.potatocongress.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.