Joep Jongmans, Special Fruit

“Mangomarkt herstellende van enorme aanvoer Braziliaanse mango’s”

Tholen – De mangomarkt was de afgelopen weken vergeleken met eind augustus volledig omgeslagen. Van geen tot weinig mango’s beschikbaar in augustus tot een enorme aanvoer van Braziliaanse Keith mango’s. “Brazilië heeft dit jaar veel meer mango’s dan normaal gestuurd. Voornamelijk in de dikke maten 6 en 7 was er een overaanbod wat leidde tot erg lage prijzen”, vertelt Joep Jongmans van Special Fruit. “Daarbovenop kwam ook nog dat de Keith een gevoelige mango is die snel moet bewegen. Dit heeft ook bijgedragen aan de lage prijzen.”


Keith mango's uit Brazilië

“De enorme aanvoer van Braziliaanse mango’s (variëteiten: Keith, Palmer en Tommy Atkins) is deels het gevolg van de lagere export naar de Verenigde Staten. Naast de Braziliaanse mango’s waren de Israëlische mango’s drie weken langer op de markt vanwege een verlaat seizoen. En als laatste arriveerden ook de Spaanse Osteen-mango’s op de markt, waardoor de volumes te groot waren om goed te verwerken”, aldus Joep. “Vanwege de lage prijzen hebben de supermarkten wel meer verkoopacties met mango kunnen doen, waardoor de consumptie steeg.”


Eerst Kent-mango's uit Brazilië

“Gelukkig is de markt nu langzaam aan het veranderen. We hebben de eerste tekenen ontvangen dat de grote aanvoer van de Keith mango’s voorbij is en Brazilië overschakelt naar Kent. De maat van de Kent-mango’s is meer medium size (8 en 9). Deze maat is meer gewenst door de meeste supermarkten. Hoewel de prijs nog altijd veel lager is dan vorig jaar, zien we de markt maar langzaam herstellen. We gaan echter de goede kant weer op”, besluit Joep.

Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
www.specialfruit.be        
info@specialfruit.be      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven