"Nieuwe oogst Kanzi®-appels, ondanks hitte beter dan ooit"

De nieuwe oogst van Kanzi® ligt in de winkel. Ondanks alle hitterecords bleek 2019 een goed jaar: letterlijk iedere bloem werd een appel. De weersomstandigheden waren het grootste deel van het seizoen dan ook perfect voor de appel met de rode blos en kenmerkend friszoete smaak. Drie Kanzi®-telers vertellen over de oogst.

De Kanzi®-telers hebben nog nooit zoveel moeten uitdunnen als dit jaar. Dat houdt in dat ze bij te dikke trossen appels weghalen zodat de overige appels mooi op grootte komen. Broers Roland en Alouis Van der Zandt, trotse Kanzi®-telers uit de Betuwe, lichten toe: “Een appelboom moet optimaal in balans zijn. Het is belangrijk dat er niet te veel appels aan de boom hangen, dat gaat ten koste van smaak en kleur. Extra aandacht en zorg voor een boom maken het verschil tussen een matige en een goede oogst.

Survival of the fittest
“Op het weer hebben we minder invloed” aldus Herman Vanmarsenille uit het Belgische Gingelom. “Het is en blijft een natuurproduct. Dit jaar heeft de felle zon ons parten gespeeld.” Ook voor de broers van der Zandt waren de droogte en felle zon hun grootste zorg. “Gelukkig telen we de Kanzi®-appel. Dat is een sterke appel die de hitte goed weet te doorstaan. Aan de boom maar ook daarna. In tegenstelling tot andere appels zagen we bij de Kanzi®-appels na de warme periode zelfs een enorme verkooppiek. Dit omdat Kanzi® de enige appel is die lekker blijft op de fruitschaal ook al is het warm. Kanzi® is wat je noemt: survival of the fittest.”

Nieuwe oogst sensationeel 
Ook Duitse teler Hubert Bernard uit de Bodensee regio is vol lof over zijn Kanzi’s. “De laatste 2 jaar hadden we enorme vorstschade. We konden de markt niet goed bevoorraden. Slechts één appel onderscheidde zich van de rest: Kanzi®. Die konden we probleemloos leveren. Dit jaar hadden we geen hagel en geen vorst. De kwaliteit zal dit jaar gewoonweg sensationeel zijn!”

Trip naar The Big Apple
Waar kun je een appel beter beleven dan in The Big Apple? Daarom geeft Kanzi® een volledig verzorgde reis voor 2 personen weg naar New York City. Naast deze bijzondere reis maken consumenten ook kans op één van de tien Sony Bluetooth-speakers. De winactie loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2019.

Voor meer informatie:
Dietmar Bahler
GKE NV
tel. +32 477 94 94 14
dietmar.bahler@gkefruit.com
www.kanziapple.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven