Hugo Mestre, de Mesfruits:

"Begin van de oogst van de Snow-appel in Frankrijk

Dit jaar waren de weersomstandigheden gunstig voor de goede ontwikkeling van het ras. Volgens Hugo Mestre van Mesfruits zal de oogst erg goed zijn. “We hadden koele nachten en warme dagen. De kleur van het fruit is gewoonweg schitterend!”

De oogst  in de Alpensector en in het zuidwesten is net begonnen. Wat betreft een biologisch aanbod: sommige boomgaarden zijn nog aan het omschakelen naar biologisch. "Vanaf volgend jaar zullen consumenten blij zijn om de Snow Bio in de schappen te kunnen vinden"

De technische feedback van telers is erg goed: “Deze appel is heel gemakkelijk te telen. Het ras is bestand tegen schurft, chemische uitdunning van de bloesem en handmatige uitdunning  van het fruit is niet nodig, de boom hoeft de eerste jaren nauwelijks gesnoeid te worden en kan in één keer geoogst worden, omdat goed te zien is wanneer het fruit rijp is. Bovendien is het ras zeer productief en zijn er geen zorgwekkende veranderingen waargenomen bij de verschillende bomen die een onderdeel vormen van de teelt.

“De stukken fruit hebben een interessante maat en een mooie intens rode kleur. Het vruchtvlees is erg wit en oxideert langzaam. De stukken fruit zijn zoet, knapperig en sappig met een goede suiker-/zuurbalans ”.

Het ras Snow brengt Europese telers uit Italië, Zwitserland, Servië en Frankrijk samen. Voor Europa komt de totale opbrengst dit jaar uit op 22.000 ton.

Voor meer informatie:
Hugo Mestre
Mesfruits
Telefoon: 04 90 71 28 36
h.mestre@mesfruits.eu.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.