Duurzame verpakkingen voor hardfruit

Met jarenlange ervaring op het gebied van het verpakken heeft JASA duurzame verpakkingsoplossingen voor appels en peren ontwikkeld. Met deze verpakkingsoplossingen - die 100% geschikt zijn voor recycling - wordt het hardfruit flexibel en razendsnel verpakt.

De JASA Sleever
Steeds meer bedrijven in de AGF-sector willen duurzaam verpakken. Het viel JASA op dat trays met appels nog werden verpakt met folie, wat volgens het bedrijf niet meer past in deze duurzame tijd. Daarom introduceerde JASA in 2018 de JASA Sleever voor appelverpakkingen. De JASA Sleever maakt het mogelijk om appels, maar ook peren en ander hardfruit, snel, duurzaam én plasticvrij te verpakken. Wat innovatief is aan de sleeves van JASA is dat er geen lijm wordt gebruikt in het verpakkingsproces, maar een labeltechniek. Hierdoor is de JASA Sleever razendsnel, ze kan tot wel 100 verpakkingen per minuut verwerken.

Milieuvriendelijke marketing sleeve voor hardfruit
De sleeves waarmee het hardfruit worden verpakt zijn gemaakt van 100% karton* en daardoor 100% geschikt voor recycling. Door middel van een label wordt de sleeve aan de schaal bevestigd, waardoor de sleeve goed op zijn plek blijft zitten. Met de kartonnen sleeve blijven de appels en peren goed zichtbaar, maar is er ook veel ruimte voor marketing op de verpakking. De sleeve is bijzonder geschikt voor een specifiek bij het product passend packaging design. Er is genoeg ruimte voor logo’s, een recept, of een sterke claim omtrent milieuvriendelijkheid De sleeve is een regelrechte eyecatcher waarmee je gegarandeerd opvalt in het schap!"

Appels en peren flexibel verpakken met de Flex-Cassette
JASA’s state-of-the-art Sleever is in staat om producten zoals appels en peren razendsnel in schaal te verpakken met papieren sleeves. Maar de ene appel is de andere appel niet; natuurproducten hebben niet allemaal dezelfde maat en daarom worden ze voor het verpakken op maat gesorteerd. Om verschillende maten en aantallen te verpakken zijn sleeves in meerdere maten nodig. Klanten, die verschillende maten verpakken, hadden daarom meerdere cassettes nodig om de juiste sleeve om de trays te schuiven. Daarom bedacht JASA een oplossing. Om een wildgroei van cassettes te voorkomen werd er een nieuwe oplossing voor productfamilies ontwikkeld: de Flex-Cassette. Door deze ontwikkeling heb je maar één cassette nodig voor vier, zes en acht appels in diverse maten.

JASA’s duurzame verpakkingsoplossing was precies waar veel bedrijven naar op zoek waren. De flexibiliteit - het is mogelijk om 4, 6, en 8 appels te verpakken - maakt de verpakkingsmachine erg gewild. En dat succes blijft zich verspreiden, zowel in Nederland als daarbuiten. Van der Lem, sinds 1948 een grote speler op de markt van groente en fruit, was één van de eersten in Nederland die de innovatieve Sleever in zijn verpakkingslijn voor appels integreerde. Maar ook in het buitenland is de JASA Sleever niet meer weg te denken. Zo is de verpakkingsmachine erg gewild in Italië, een land met een grote appelmarkt. En in Zuid-Tirol verpakt Bio Südtirol biologische appels op een JASA sleever.

Complete verpakkingsoplossing
Maar bedrijven kunnen bij JASA ook terecht voor een nieuwe complete verpakkingsoplossing. Afhankelijk van uw verpakkingsvraag bekijkt JASA of uw lijn moet worden uitgebreid met extra machines. Mogelijkheden hierin zijn bijvoorbeeld: een weegsysteem vulstations, punnet/clamshell ontnesters, dekselaars, en transportbanden. Ook de compacte JASA Sleever kan eenvoudig in bestaande lijnen worden geïntegreerd. De kartonnen sleeves kunnen in veel gevallen met de huidige schalen worden gebruikt, alleen het plastic wordt vervangen. Bij de complete verpakkingslijn wordt ook gekeken naar de gewenste maten en geschikte verpakkingsoplossing; bedrukt of onbedrukt folie, labels of actiestickers, met de complete verpakkingslijnen van JASA is het allemaal mogelijk.

Voor meer informatie:
JASA Packaging Solutions
Hazenkoog 14-16
1822 BS Alkmaar
Tel.: +31(0)72 561 2700
Mail: info@jasa.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.