Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vraag naar cactusvijgen neemt toe

"Het seizoen van de cactusvijg in het Siciliaanse San Cono is in volle gang en de kwaliteit is goed, de prijzen zijn hoger dan gemiddeld en er kan goed worden ingespeeld op de vraag. Het enige probleem is het gebrek aan mankracht. Hierdoor konden een aantal batches niet worden geoogst toen de hoge temperaturen het rijpingsproces versnelden", zegt Francesco Grassenio, voorzitter van telersorganisatie OP Ficodindia.

De organisatie telt 34 leden en beschikt over 400 hectare met cactusvijgen. De evolutie van dit segment is een echte bron voor de lokale landbouw en een commerciële mogelijkheid gezien de toenemende vraag.

De telersorganisatie is al decennia lang toonaangevend wat betreft de cactusvijg. In de afgelopen vijf jaar heeft de introductie van nieuwe boomgaarden aanzienlijke marktaandelen veroverd op zowel nationaal als internationaal niveau. Dit jaar zijn de hoge kwaliteit en hoge opbrengst te wijten aan de overvloedige regen in de lente en het gebrek aan neerslag in juni en juli. 

De vijgcactussen, met Beschermde Oosprongsbenaming, zijn groot en hebben een gewicht dat varieert tussen 105 en 270 gram.

De telersorganisatie teelt de volgende rassen:
Geel of sulfarina (80% van de teelt): geeloranje kleur, zeer zoete smaak en zacht sappig vruchtvlees.
Rood of Sanguigna (15%): robijnrode kleur, een zoete smaak en kruimelige consistentie en minder zaden ten opzichte van de andere rassen.
Wit of Muscaredda (5%): witachtig van kleur. Dit is het meest prestigieuze ras dankzij zijn geur, smaak en textuur.

De cactusvijg is gemakkelijk te eten, net als een sinaasappel of een appel, omdat de stekels worden verwijderd. De beschikbare verpakkingen zijn kratten van 30x40 centimeter met trays die tussen de 12 en 20 stuks bevatten.

cactusvijgen zijn momenteel erg populair, vooral in de zuidelijke delen van de wereld, hoewel ze nu ook bekend zijn in Noord-Europa, waar consumenten hun verrassende smaak en eigenschappen hebben ontdekt. Ze bevatten weinig calorieën want de vrucht bestaat voor 80% uit water met een hoog vitamine- en mineralengehalte.

"We richten ons op het versterken van onze commerciële relaties op de buitenlandse markten. Op dit moment zijn onze referentiemarkten Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland en België", concludeert Francesco.

Voor meer informatie:
OP San Cono
Via Aldo Moro, 18 
95040 San Cono (CT) - Italië
Tel.: +39 0933 1895299
Cell.: +39 333 1144483
Email: opficodindia.sancono@gmail.com
Web: www.opsancono.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven