Vraag op Europese markt blijft stabiel

Exportmarkt voor Chinese gember momenteel zwak

Over een paar maanden zal die nieuwe oogst Chinese gember de markt bereiken. Gember uit bewaring zal gedurende deze periode nog steeds beschikbaar zijn. De vraag van overzeese markten varieert op basis van de specifieke omstandigheden op elke markt. Zo is de vraag vanuit Zuidoost-Azië en China nog altijd zwak, terwijl de vraag uit Europa stabiel is gebleven. 

De heer Liu van het bedrijf Junan County Greenfood geeft zijn mening over de actuele stand van zaken op de Chinese gembermarkt: "Het is een traag seizoen voor Chinese gember en de vraag is zwak. De Chinese gembermarkt wordt zwakker nu handelaren met opslagfaciliteiten geen mogelijkheid zien om winst te maken en eropuit zijn om hun voorraden snel te verkopen. Anderzijds staan kopers niet in de rij om de gember af te nemen. De markt stagneert omdat verkopers en kopers de kat uit de boom kijken. De huidige marktprijs van Chinese gember bedraagt €0,25 per 500 gram. Deze prijs is 10% hoger dan gedurende dezelfde periode vorig jaar."

Liu legt uit dat de vraag naar gember op de Chinese markt in deze periode meestal zwak is. "De markt is vrij rustig omdat mensen met name in de wintermaanden meer gember consumeren. Dit heeft te maken met gewoonten uit de traditionele Chinese geneeskunde, die mensen aanbeveelt om meer gember te eten als het koud is, aangezien gember het lichaam helpt op temperatuur te blijven. Nu het nog vrij warm is, zijn consumenten nog niet zo geïnteresseerd in de gemberconsumptie."

"Er zijn twee redenen voor de huidige zwakke vraag op de gembermarkt. Ten eerste zijn de temperaturen vrij hoog en ten tweede is de gemberoogst in een aantal landen in Zuidoost-Azië al begonnen. De vraag vanuit deze landen naar Chinese gember is nu dus al een stuk lager. Over een paar maanden zullen zij nagenoeg volledig in de vraag op hun eigen markten kunnen voorzien."

"Op de Europese markt blijft de vraag naar Chinese gember echter stabiel. Dit komt omdat de vraag in deze regio niet gebonden is aan de weersomstandigheden. Daarnaast is de markt in Europa niet zo gevoelig voor prijsfluctuaties als markten in Zuidoost-Azië. Over het algemeen is de Europese vraag naar Chinese gember sterk en stabiel."

"Over ongeveer drie maanden zal de nieuwe gemberoogst op de markt komen. Tegen die tijd zullen de temperaturen gedaald zijn en zal de marktvraag een hoogtepunt bereiken. Iedereen kijkt uit naar het nieuwe seizoen in de hoop dat de prijzen weer aan zullen trekken. Tot nu toe hadden we dit jaar prima weersomstandigheden. We rekenen dan ook op een goede oogst. Hoewel we in dit stadium nog niet zoveel over de totale oogst kunnen zeggen, verwachten we dat deze op het niveau van vorig jaar zal liggen."

Het bedrijf Junan County Green is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in de export van knoflook en gember. Het bedrijf kan haar klanten een stabiele aanvoer voor redelijke prijzen aanbieden. Junan County Green zal aanwezig zijn op de vakbeurs Angua 2019 in Duitsland om haar activiteiten op buitenlandse markten nog verder uit te breiden. Alle belangstellenden zijn van harte welkom in de stand van het bedrijf (Hall 1, stand F005).

Voor meer informatie:

De heer Liu

Junan County Greenfood Co., Ltd.

Junan Xiansheng Import & Export Co., Ltd.

Address: Laopo town, Junan county, Shandong province, China

Tel.: 86-15666337366 

Fax.: 86-0633-8613298 

E-mail: info@garlic86.com 

E-mail: junan@peanutcn.com 

Skype: olina02

WhatsApp: +8615666337366 

WeChat: +8615666337366 

Website: www.garlic86.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.