Mission Produce wil avocadoprogramma in Colombia uitbreiden

Mission Produce heeft bekendgemaakt dat het van plan is om de komende twee jaar de avocadoteelt in Colombia fors uit te breiden. Deze aankondiging volgt op de bekendmaking van de samenwerking tussen Mission Produce en Cartama, de grootste avocadoteler in het land in 2017

"Colombia zal een extra bron voor ons zijn om jaarrond premium avocado's te kunnen leveren," zegt Mission Produce directeur Steve Barnard. "Ons doel is om in Colombia nog eens 1.000 tot 1.500 hectare extra avocadobomen aan te planten. Dit fruit zal bedoeld zijn voor de binnenlandse markt en internationale markten, zoals de Verenigde Staten en Europa. We zullen met Cartama samen blijven werken om deze groei mogelijk te maken en ons verticaal geïntegreerde, baanbrekende businessmodel in dit land implementeren."

Mission Produce laat weten dat het een goede reden heeft voor haar hoge verwachtingen met betrekking tot Colombia. Volgens het bedrijf zijn de teeltomstandigheden in het land uitstekend, heeft het toegang tot markten en beschikt het over de logistieke mogelijkheden voor de export van avocado's. "Colombia is uniek omdat het jaarrond fruit kan leveren. Ons land zal de komende jaren een belangrijke bron voor de wereldwijde avocadomarkt worden," voegt Ricardo Uribe, directeur van Cartama eraan toe.

Voor meer informatie:
Denise Junqueiro
Mission Produce, Inc.
Ph: +1 (805) 981-3650
djunqueiro@missionproduce.com
www.missionproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.