Door samenwerking meer granaatappelen beschikbaar uit Apulië

Masseria Fruttirossi, Italiaans leider onder de teelt van granaatappelen, heeft een belangrijke overeenkomst getekend met de landbouwcoöperatie Agromea uit Grottaglie.

Door de overeenkomst zullen er ongeveer 700 ton granaatappelen worden geïntegreerd met de meer dan 2.000 ton die al door Masseria Fruttirossi wordt geteeld. De verwachting is dat over twee jaar een productie van 12.000 ton zal worden bereikt. Dan zullen ook de nieuwe plantages actief zijn.

Om kwaliteit en gezondheid te garanderen voor de consument is in de overeenkomst opgenomen dat de plantages van Agromea dezelfde rigoureuze voorschriften hanteren die al kenmerkt waren voor die van Masseria Fruttirossi.

"Een belangrijke overeenkomst, gericht op het vergroten van de inspanningen van zelfs kleine telers die zich nu kunnen identificeren en deel uitmaken van een groter en beter georganiseerd supply chain-project. Door de uitbreiding van de teelt zal de granaatappel op verschillende manier aan de klant worden aangeboden: van vers tot kant-en-klaar, sappen en koude extracten van hoge kwaliteit, allemaal Italiaans en het hele jaar beschikbaar", legt Dario De Lisi, verkoopmanager van Masseria Fruttirossi. "We hebben talloze contacten gelegd met de verschillende spelers waarvan we zeker zijn dat ze de leveringsovereenkomsten zullen nakomen. De marketing van Masseria Fruttirossi word gedaan door het merk ‘Lome Super Fruit’, van B&B Frutta uit Bussolengo." 

De overeenkomst ondertekend door Agromea en Masseria Fruttirossi bereikt daarom een meervoudig doel: enerzijds de kwaliteit en de gezondheid die worden gegarandeerd aan de consument, anderzijds de concentratie van het aanbod en de kostenreductie van de teelt, zonder de ethiek van de landbouw te ondermijnen.

Voor meer informatie:
B&B Frutta Srl
Via Cà di Capri, 107 - 37012 Bussolengo (VR)
Tel.: (+39) 045.6717639
Email: info@beb-frutta.com
Web: beb-frutta.com   

Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta – Taranto – Italië
Tel: (+39) 099 9647688
Email: info@lomesuperfruit.com
Web: lomesuperfruit.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven