Ananasteler uit Panama start verkoopkantoor in Nederland

Edna Vergara, het icoon van de Panamese ananassector, heeft de handen ineen geslagen met investeerder Farmfolio voor de oprichting van een in Nederland gevestigd handelskantoor onder de naam La Dona Fruit. Het duo ging in 2018 samenwerken om de uitbreiding van de 117 hectare tellende ananasplantage in Chorrera te financieren. 

Het bedrijf, dat in 1977 door Edna Vergara werd opgericht en in 2018 samen met Farmfolio een nieuwe start maakte als La Dona Fruit, is gespecialiseerd in ananas uit Chorrera. In 1999 lobbyde Vergara bij de Panamese overheid om toestemming te krijgen voor een test met het destijds nieuwe ras MD2 van Del Monte. Na diverse pogingen kreeg zij toestemming om een teeltbedrijf in Chorrera op te zetten. In 2007 bouwde zij het eerste internationaal gecertificeerde pakstation in het land. Vandaag de dag exporteert La Dona haar golden ananas naar tien landen.

In samenwerking met Farmfolio hebben Edna en haar zoon Paul €3,6 mln bijeengebracht om het teeltbedrijf uit te breiden, de faciliteiten te vernieuwen en importbedrijven op te richten in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Het nieuwe kantoor in Nederland zal de EU, het Midden-Oosten en Rusland bedienen. 

La Dona biedt drie ananasrassen aan, waarvan één per luchtvracht wordt verzonden en de andere twee per zeecontainer. 

Jonathan Dax Cooke, oprichter van Farmfolio en directeur internationale marketing van La Dona Fruit: "Edna Vergara en het merk La Dona zijn een symbool van hoop voor al die kleinschalige telers met een visie en een groot doorzettingsvermogen. Via onze import- en promotiekantoren kunnen we ons product binnen 48 uur aan klanten leveren vanuit ons koelhuis in Ridderkerk."

Cooke zal de leiding hebben over de lancering van La Dona Fruit in Europa en is van plan om ook in Barcelona, Kopenhagen, Istanboel, Madrid, Milaan, München en Parijs kantoren te openen. Het bedrijf verwacht jaarlijks meer dan 500.000 kisten premium fruit naar de EU te exporteren. 

Voor meer informatie:
Thomas Connell
La Dona Fruit Co.
Tel: +44 7776-480-697
www.ladonafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven